Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Twitter, ramazan ayına özel uygulamalarını tanıttı - Teknoloji Haberleri

        Bir blog yazısıyla Ramazan ayı için hazırladığı özellikler tanıtıldı. İngilizce yayımlanan yazıda #Ramadan etiketi ana etiket olarak görülürken, bir hareketli görselde #Sahur etiketiyle paylaşımlar yapılması da teşvik ediliyor.

        Bu etiketler kullanıldığında yanlarında içinde cami olan bir hilal simgesi çıkacak.

        İkinci emoji ise iftar ruhunu temsil ediyor. #iftar etiketi kullanılınca bir hurma ve bir bardak su emoji'si ekleniyor.

        REKLAM

        Ramazan için Periscope'a özel çalışmalar da var. Uygulamada #Ramazan etiketi eklenerek yapılan paylaşımlar beğenildiğinde birden çok kalp ve hilal ekrana gelecek. Normal yayınlarda beğeni olduğunda ekrana kalp geliyordu.

        Twitter, Orta Doğu'ya özel bir çalışma da yapmış. İlk kez Ramazan için bir TV rehberi botu hazırlamışlar. Buraya atılan mesajlarla yayınlar hakkında bilgi alınabiliyor. Ne yazık ki @FilFan hesabındaki bot, Türkiye'deki kanalları desteklemiyor.

        Sosyal ağ, ünlülerle Ramazan üzerine soru cevap etkinlikleri düzenleyecek. Canlı video özelliği kullanılarak yapılaca yayınlar eğlenceden kültüre, dinden sağlığa kadar çeşitli konulara odaklanacak.

        İlk Ramazan temalı canlı 360 videolar da Twitter'da çeşitli yayınlarda karşımıza çıkacak.

        Şirket, Endonezya'da yaptığı işbirlikleriyle çeşitli içerikler de sunacak. Bir TV kanalı, günlük yemek tarif videoları yayınlarken, iki adet radyo düzenli Periscope yayınıyla seyircilerin sorularını yanıtlayacak. Ayrıca dışarıda yemek isteyenlere restoran tavsiyeleri, sahur programları da gerçekleştirilecek.

        Twitter, inançlarla ilgili mesajlarını @TwitterFaith hesabından veriyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa