Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sanal gerçeklik ile ebelere doğum pratiği kazandırıyorlar - Teknoloji Haberleri

        Avustralya'daki Newcastle Üniversitesinn başlattığı VR projesi, bir doğum odasını hayata geçiriyor. Bilgisayarın yanında iOS ve Android işletim sistemlerinde de çalışan program, ebelik öğrencilerini bir "ölüm kalım" durumuna sokuyor.

        Proje sözcüsü Jessica Williams, sanal gerçekliğin güvenli ve tekrarlanabilir olmayı sağlaması sayesinde daha iyi bir eğitim sağladıklarını söyledi.

        Avustralya ve Yeni Zelanda'daki doğumların yüzde 15'inin resüsitasyon (bebeği canlandırma) ile sonuçlandığı düşünülünce, programın önemi daha iyi anlaşılıyor. Bu tip bir eğitimin doğumdaki riskleri büyük ölçüdeazaltması bekleniyor.

        REKLAM

        SİNGAPUR'DA TIP EĞİTİMİNE EKLENDİ

        Bu yeni teknolojiyi klinik eğitimde kullanan tek kurum Newcastle Üniversitesi değil. Singapur'da Infocomm Media Development Authority (IMDA), Tan Tock Seng Hastanesi ve görsel efekt şirketi SideFX Studios ile işbirliği yaptı. İşbirliğinin amacı tıbbî prosedürler için sanal gerçeklik ortamında eğitim senaryoları hazırlamak.

        IMDA sözcüsü, sanal gerçekliğin geleneksel klinik eğitimin yerini alacağını düşünmüyor. Bunun yerine geleneksel eğitimi tamamlayıcı olarak konumlandırıyorlar. Zira, güncel teknoloji, vücudun yanıtlarını yansıtacak ekipmanlar ve tahmin edilemez durumlar olduğundan gerçek durumu tamamen simüle edemiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa