Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Plastc kapandı - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        Tüm kredi kartı ve banka kartlarını tek bir kart altında toplamak için yola çıkan Plastc girişimi, ani bir kararla tüm operasyonlarını durdurduğunu resmi olarak açıkladı.Plastc internet sitesinden yapılan duyuruda, yapmak istedikleri yeniliklere kaynak sağlayacak ve şirket operasyonlarını sürdürülebilir düzeye taşıyacak yatırımı bulamadıklarını belirtti.

        20 Nisan 2017 tarihi itibariyla tüm faaliyetlerini durduran girişimin, iflas dosyasını hazırladığı ve başvuru yapacağı öğrenildi. Plastc, tüm personelini serbest bırakırkenmüşteri hizmetlerini ve sosyal medya kanallarını da kapattı.

        Plastc’in kapanmasının ardında yatan neden kendilerinin de belirttiği üzere girişimin aradığı fonu bir türlü bulamaması. Geçtiğimiz Şubat ayında 3.5 milyon dolarlık bir Seri A yatırımı almayı bekleyen kuruluş, yatırımcıların kararını değiştirmesiyle birlikte bu yatırımı alamamıştı.

        Ardından yine sözünü aldıklarını 7 milyon dolara yakın yatırım da rafa kalkmasıyla Plastc'ın sıfırı tükettiği söyleniyor.

        Kredi kartı ve banka kartlarını tek bir kart altında toplama çalışıp da kepenk indiren tek girişim Plastc değil. Bir süre önce Plastc'ın en büyük rakibi olarak gösterilen Coin de faaliyetlerini durdurmuştu. Plastc özelinde şaşırtan durum ise şirketin 9 milyon dolar tutarında 80 bin ön sipariş almışolmasıydı. İflas başvurusuyla birlikte bu siparişler de iptal olacak.

        Crowdsourcing adı verilen kitlesel fonlama yöntemiyle de para toplayan Plastc'ın bağışçılara geri ödeme yapması beklenmiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa