Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 130 telefon çalan hırsız Find My iPhone sayesinde yakalandı - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        2001 yılından bu yana düzenlenen ve dünyanın en büyük müzik ve sanat festivallerinden biri olan Coachella'da inanılması güç bir olay gerçekleşti. 200 binden fazla insanın, en az 400$ ödeyerek izlediği ve biletleri 90 dakika içerisinde tükenen festivaldeki hırsızlık vakasını teknoloji çözdü.

        Konserin ilk gününde, seyircilerden bir bölümü telefonlarının çalındığını farketmesi üzerine alarma geçildi. Etkinlik alanındaki kalabalık nedeniyle telefonları bulmak mümkün olmayınca bazı izleyiciler "iPhone'umu Bul" özelliğini kullanmayı denedi.

        "Find my iPhone", Türkçe ismiyle "iPhone'umu Bul" özelliği telefonların çalınması ya da kaybedilmesi durumunda, eğer aktif hâldeyse cihazı coğrafi açıdan takip imkânı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda uzaktan erişimle cihazın kilitlenmesini de mümkün kılıyor.

        iPhone’umu Bul uygulaması sadece iPhone telefnlar için değil iPad, iPod, MacBook gibi diğer tüm Apple ürünlerinde de çalışabilen bir uygulama. Apple kimliğiyle giriş yapıldıktan sonra, aynı kimliğin aktif olduğu tüm cihazlar, internete bağlantısı olduğu takdirde bulundukları konumla uygulama arayüzünde listeleniyor.

        10 BİN DOLARA SERBEST

        Coachella tutkunları da bu şekilde eriştikleri koordinatlarda gördüğü sırt çantalı bir şüpheliyi, festival güvenliğine ihbar etti. Yapılan aramada, zanlının çantasında 130 tane çalıntı telefon bulundu.

        Reinaldo De Jesus Henao
        Reinaldo De Jesus Henao

        36 yaşındaki, New York'ta yaşayan Reinaldo De Jesus Henao isimli hırsız, çalıntı mal bulundurmanın yanı sıra araba hırsızlığı süphesiyle de göz altına alınarak tutuklandı. CBS haberine göre çıkarıldığı mahkemede 10 bin $ kefalet karşılığında serbest bırakıldı.

        Harita
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa