Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Microsoft Project Torino'ya start veriyor - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        Bilgisayar bilimlerinin ilerlemesiyle birlikte fiziksel ve mental olarak engellere sahip insanların da hızlı değişen dünyaya ayak uydurma ve kariyer edinme şansı artıyor.

        Washington merkezli teknoloji şirketi Microsoft, görme engelli çocuklara kodlama kavramlarını öğretebilmek için Project Torino ismiyle bir projeye başladı.

        7-11 yaş arası çocuklar hedefleniyor

        Bir programlama dili ve ses çıkarabilen, hikâye anlatabilen, şiir okuyabilen ve şarkı söyleyebilen büyük renkli oyuncaklardan oluşan sistem sayesinde 7-11 yaş arasındaki çocukların sayısal düşünceye aşina olmasına yardımcı olmak isteniyor.

        Ayrıca, çocukları bu alana yönlendirmek için bilgisayar bilimleri altyapısı olmayan öğretmenlere de donanım sağlanması hedefleniyor.Çocukların oyuncaklarla yarattığı fiziksel yapının yazı tabanlı koda dönüştürülmesi için bir de uygulama kullanılacak.

        Projede görevli Microsoft araştırmacılarından Cecily Morrison hedefin sadece görme engelli çocuklarla sınırlı kalmayacağını da belirtti.

        • Cecily Morrison

        Microsoft'un açıklamalarına göre Britanya'da 10 çocukla işbirliğine gidilerek tasarlandı ve şu aşamada kat edilen ilerlemenin Cambridge'de bulunan laboratuvarındaki kıdemli araştırmacı Nicolas Villar tarafından değerlendirildiği belirtildi.

        Britanya Ulusal Körler Enstitüsü ile de dirsek temasında olan Microsoft gelecek sonbaharda 100 çocukla birlikte projenin denemelerine başlamak niyetinde. Dünya'da 285 milyon görme engelli insan bulunuyor ve bunların büyük bölümü düşük gelirle çalışıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa