Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil İşte iPhone 6 Plus'ın patlama anı! - Teknoloji Haberleri

        Bildiğimiz üzere son dönemde akıllı telefonların patlaması ve alev alması gündemde. Bu sorunun bu kadar irdelenmesi ve lityum-iyon bataryaların güvensiz olduğunun gündeme getirilmesinin nedeni şüphesiz Samsung'un Note 7 fiyaskosu. Bildiğimiz üzere sahip olduğu özelliklerle bütün dikkatleri üzerinde toplayan telefon, bataryasında meydana gelen sorun nedeniyle Samsung tarafından piyasadan toplatılmıştı.

        Benzer sorunların diğer marka ve modellerde de yaşandığı biliniyor. Esasen bu zamana kadar çok sayıda akıllı telefon patladı veya alev aldı. Fakat son 5-6 ayda insanlar bu konuda daha çok duyarlı olmaya başladı.

        Bir telefon patlama hadisesi daha bu kez Avustralya Queensland'da yaşandı. iPhone 6 Plus sahibi bir kişi, çatlak ekran ve yetersiz batarya sorunuyla telefonu servise götürdü. Tam telefonla alakalı sıkıntılarını anlatmaya başladığında, telefonun üzerinden bir anda dumanlar çıkmaya başladı. Telefonun yanma anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

        REKLAM

        İşyeri sahibinin temkinli davranması sonucu, telefondan tüten dumanlar çoğalmadan yangın söndürme tüpüyle söndürüldü. Telefonun neden yandığı henüz bilinmiyor. Konuyla alakalı telefon sahibinden, tamir servisinden veya Apple cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa