Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Güneş gözlüğüyle ödeme dönemi! Güneş gözlüğüyle ödeme nedir? - Teknoloji Haberleri

        Finans dünyasının dev firmalarından

        Dünya'nın ilk dijital transfer uygulamasını gerçekleştiren Visa ise çıtayı bir adım daha yukarı taşıyarak gözlükleri de bu furyaya dahil etti. Son dönemde sayıları gitgide artan giyilebilir teknoloji ürünlerinde akıllı ayakkabılar, ceketlerin ardından gözlükler de artık işlevsel bir yere sahip olabilir.

        Harita
        REKLAM

        Sıradan bir gözlükten farksız

        ABD'nin Austin, Teksas bölgesinde düzenlenen festivalde 50 Visa partneri içerisinde NFC çip bulunan ve yeniden yüklenebilir, ön ödemeli kartla ilişkilendirilmiş güneş gözlüklerini deneme fırsatı buldu.

        Dışarıdan bakıldığında klasik bi güneş gözlüğünden ayırmanın mümkün olduğu Visa'nın yeni ürünü temassız işlem yapmak için gerekli NFC çipi sayesinde hesabınızla bağlantı kurarak ödeme yapmaya imkân veriyor. İşlem için gerekli yegâne şey gözlüğü NFC özellikli bir pos cihazına yaklaştırmak.

        Amacımız hepimizin geldiğini bildiği şeyi göstermedi. Bir cihaza bağlı olan ya da çip taşıyan her şey ödeme aracı aracı olabilir Sam Shrauger - VISA Dijital Çözümler Başkan Yardımcısı

        NFC çipleri pasif olduğu ve gücü okuyucu terminalden aldığı için gözlükler herhangi bir bataryaya ihtiyaç duymuyor. Visa, gözlüklerin 2014 yılında Apple pay için geliştirilen mobil ödeme teknolojisini kullandığını belirtirken güvenlik özelliklerinin özünde aynı olduğunu belirtti.

        Gözlükler, Visa'nın her ödemede kullanıcı kimliklerinin belirlenmesinde kullandığı kriptografik numaralar yerine gelen yeni Visa şifrelendirme sistemini içeriyor.

        "Visa'nın olmak istediğiniz her yerde anlayışına uymaya çalışıyoruz. Her şey ödeme aracı olarak kullanılabilir. Bugün gözlük, yarın yüzük." Chris Curtin - VISA marka ve inovasyon şefi

        Güvenlik sorunu nasıl aşılacak?

        Öte yandan gözlükler başka birinin eline geçtiğinde ödeme yapmasını engelleyecek herhangi bir ilave teknolojik önlem bulunmadığından, bu durumda banka ile görüşüp kartı iptal etmekten başka çare görünmüyor.

        Avustralya'da başlanacak pilot uygulamanın henüz bir adım ötesine geçmek istemeyen Visa, bankalarla görüştükten sonra olumlu yanıt aldığı takdirde pilot uygulamanın sonuçlarına göre gözlük teknolojisinde seri üretime geçerek sektöre başka bir yola sokabilir.

        Prototip başarıya ulaştığı takdirde evden çıkmadan önce alınacaklar listesine anahtar ve cüzdanın yanı sıra güneş gözlüğünü de eklememiz gerekebilir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa