Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Android 7.1.2 tarihi belli oldu - Teknoloji Haberleri

        Yeni Pixel telefonlarının yanı sıra Nexus cihazlar için Ocak sonunda Android 7.1.2 beta sürümünü yayınlayan Google, bunun kullanıcılar için birkaç ufak tefek iyileştirmenin yanı sıra optimizasyon, hata düzeltme gibi geliştirmeye odaklı artan bir bakım olduğunu belirtmişti.

        REKLAM

        Ardından gelen iki yeni güvenlik güncellemesine rağmen, aradan geçen 6 haftada 7.1.2 Nougat işletim sistemi kullanıcıları yeni bir gelişmeye tanık olmadı. Android İkinci Başkanı Dave Burke'e göre bunun nedeni şirketin Mart sonunda yahut Nisan başında hazırlandığı genel duyuru.

        Öte yandan, Toronto merkezli Kanada'nın en büyük mobil operatörü Rogers, Pixel cihazlarını VOLTE güncellemesi için geri çağırdı. Veri terminalleri ve mobil cihazlar için yüksek hızlı kablosuz iletişim standardı olarak bilinen ve ses hizmetini GSM şebekeleri yerine 4Gşebekelerinden sunan bu yeni teknoloji 5 Mart'ta gelen Android'in 7.1.1 sürümünde desteklenmiyordu.

        Kesin olmamakla birlikte, Google'ın 7.1.2 sürümünüNisan başında yeni görüntüler ve güvenlik bülteniyle birlikte olağan şekilde sunması bekleniyor. Yeni versiyon tek başına çok heyecan verici bir gelişme olmamasına rağmen Kanada'da bulunan Pixel kullanıcılarının yeni ses teknolojisiyle yapacağı testlerin yankıları sektör için belirleyici bir unsur olabilir.

        2014 yılında Singapur merkezli Singtel tarafından ilk kez endüstriyel kullanıma sunulan VOLTE, başlangıçta sadece Galaxy Note 3 ile kullanılabiliyor olduğu hâlde zamanla diğer modeller için de genişletilmişti. Teknoloji şu an ticari olarak Yunanistan, Polonya, Danimarka, Hindistan, Malezya, Hollandagibi ülkelerdekullanılıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa