Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yanlış harita uygulaması ile gelen ölüm - Teknoloji Haberleri

        İddialara göre 53 yaşındaki bir kadın, eşi ile 900 metrelik dağdan aşağıya inerken, kağıt harita yerine telefon üzerinden bir harita uygulaması kullanmaktaydı ve bu uygulamanın yanlış yolu göstermesi sebebiyle hayatını kaybetti.

        Mart ayında Jane Wilson ve kocası Gary Wilson, bir akşamüstü Snowdonia, Galler'deki Tryfan tepesinden inmek için güvenli bir rota aramaktaydılar. telegraph.co.uk tarafından belirtilene göre bu olay bir süredir incelenmekteydi ve Wilson, kağıt bir harita yerine Büyük Britanya'nın ulusal haritalama ajansı olan Ordnance Survey tarafından sunulan bir uygulamayı taşımaktaydı.

        Her ikisi de altı yıldır dağ yürüyüşleri yapan çift, haberde söylenene göre, tepeye tırmanmak yerine dağın batı yüzünden Wilson'un uygulamasını kullanarak ilerlemeye karar vermişlerdi.

        Gary'nin söylediğine göre eşi, kendisinden biraz daha ileride uygun bir rota aramak için yürümekteydi. Ancak her ikisinin de kabul etmesi durumunda ilerleyeceklerini söylediklerini belirten Gary, bir süre sonra bir çığlık duyduğunu, bunun bir diğer çığlık ve kaya düşme sesi ile devam ettiğini söyledi.

        Manchester Üniversitesi'nde kütüphaneci olarak çalışan Jane, dikey bir yamaçtan 9 metre düşerek kafatasını çatlatmış ve diğer ciddi yaralanmalar yaşamıştı. Eşinin düştüğünü fark eden Wilson, daha güvenli bir noktaya tırmanarak alarm verdi. Daha sonra da bölgeye gelen Ogwen Vadisi Dağ Kurtarma Ekipleri tarafından güvenliğe taşındı ve eşinin bedeni yaklaşık 150 metre aşağıda bulundu.

        Ogwen kurtarma ekibinden Chris Lloyd'un söylediğine göre çiftin takip ettiği yol, "o kadar da düz bir yol değildi."

        Araştırmada bulunan dağ kurtarma ekipleri, elektronik cihazlardaki görüntünün, "düzgün bir haritadaki" kadar net olmadığını söylerken, yürüyüş veya tırmanış yapan kişilerin yanlarında mutlaka kağıt haritalar taşımaları gerektiğini söylemekte...

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa