Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 08:48:50 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sivil Havacılık drone uçuşlarını yasakladı - Teknoloji Haberleri

        Son günlerde ücüzü olayların yaşandığı ülkemizde, güvenlik tedbirleri alınmaya devam ediyor. Bu konuda ilginç bir karar, drone kullanıcılarının oldukça yakından tanıdığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden geldi.

        Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından İstanbul'da, 20.000 feet altında tüm İHA ve VFR uçuşlarının yasaklandığı duyuruldu. Bu açıklama sonrasında bir çok Drone kullanıcısından tepki geldi. Özellikle drone ile çekim yapan firma ve kullanıcılar, işlerinin aksadığını ve yasağın ne zaman son bulacağını öğrenmek istediklerini belirten tweet'ler atmaya başladılar.

        Ancak, yasağın ne zamana kadar devam edeceği hakkında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış bir açıklama bulunmuyor. Ülkemizde oldukça popüler olan DJI Phantom 3 ve Phantom 4 gibi cihazların, 20.000 feet gibi mesafelerde uçuş yaptıklarını rekor denemeleri dışında pek göremiyoruz.

        Bu durumda yasak kalkana kadar, İstanbul'da bulunan drone'ların neredeyse tamamının uçuş yapamayacağı söylenebilir. Bu konuda uygulanan cezaların ağır olduğunu ve bu nedenle izin verilene kadar drone ile uçuş yapmamanız gerektiğini belirtmek isteriz.

        Ayrıca yasak aletli uçuş yapan yolcu uçakları, devlet araçları, ambulans uçak ve yangın söndürme uçaklarını kapsamıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa