Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uykusuzlukla Facebook kullanımı artıyor - Teknoloji Haberleri

        ABD’de Kaliforniya Üniversitesi’nde bir araştırmaya imza atan bilim insanları, aşırı Facebook kullanımının sosyal medyaya olan meraktan değil, uykusuzluktan kaynaklanabileceği bilgisine ulaştı.

        Daha önce yapılan araştırmaların aksine bu kez teknoloji kullanımının uyku düzenine etkisi değil, uykusuzluğun teknoloji kullanımındaki etkisiyle ilgili bir çalışma gerçekleştirildi.

        Araştırmanın liderliğini üstlenen Gloria Mark, 34 erkek, 42 kız öğrencinin yer aldığı bir deney grubunun bilgilerini 1 hafta boyunca düzenli olarak ekibiyle takip etti.

        Öğrencilerin bilgisayar ve akıllı telefonlarına yüklenen bir yazılımla, uygulamalar arası geçiş ve pencere değişikliklerinin zamanları kayıt altına alındı. Bu yazılım sayesinde, öğrencilerin hangi zaman aralığında, ne sıklıkla uygulamaları kullandığı gözlemlendi.

        Yine deney grubunda yer alan öğrencilere her sabah ve gece uyku ile ilgili soruların yer aldığı anketler doldurtuldu. Çalışmanın bitiminde öğrencilerle yüz yüze yapılan mülakatlarda da derinlemesine sorularla öğrencilerin modları, çalışma zorlukları ve iş yerindeki davranışlarıyla ilgili bilgiler alındı.

        Gloria Mart, bu çalışmalar sonucunda kronik uykusuzluğun, kötü ruh halini ve Facebook’ta uzun zaman geçirmeyi de beraberinde getirdiğini gözlemlediklerini açıkladı. Mark, az uyuyanların daha sık farklı ekranlara baktığını, bunun da dikkat dağınıklığını beraberinde getirdiğine de dikkat çekti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa