Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknoloji devi Twitter, finansın nabzını tutuyor - Teknoloji Haberleri

        Fortune Türkiye'de yer alan habere göresosyal medya fenomeni Twitter artık finansal piyasaların da nabzını tutan bir mecraya dönüşmüş durumda.

        “Les Echos” gazetesinde yer alan habere göre, Twitter daha kolay ulaşılır ve daha esnek olma gibi özellikleri sayesinde, Bloomberg’i tamamlayıcı bir haber kanalı olma özelliği taşıyor.

        Nitekim Indiana Üniversitesi’nden araştırmacı Johan Bollen 2010 yılında, Twitter’ın Dow Jones verilerinin ne yönde gelişeceğini yüzde 87.6 bir güvenilirlik oranıyla sunabildiğini ortaya koymuştu.

        Bu arada, Twitter aynı zamanda son dakika haberleri için de ayrıcalıklı bir konum elde etmiş durumda. Credit Agricole’den ekonomist Frederik Ducrozet, euro bölgesindeki krizin bu konuda bir dönüm noktası olduğunu söyleyerek şöyle diyor: “Ekonomistlerin birebir izlemedikleri ülkelerden gelen bilgilere erişmeleri gerekiyordu. Twitter işte bu noktada, haberin merkezindeki doğru kişiyle hızla iletişim kurulmasını sağlıyor.”

        Bu arada, SEC’in (ABD’nin sermaye piyasaları düzenleyici kurumu) Nisan 2013 itibariyle şirketlere mali bilgilerini Twitter’dan paylaşım izni vermesi de sosyal mecranın yıldızını parlattı. Uzmanlara göre, SEC’in bu konuda yeşil ışık yakması Twitter’ın güvenilirliğini artırırken, finans piyasaları da diğerlerine benzer bir alan olan bu kanalla daha fazla ilgilenmeye başladı.

        Nitekim SEC’in kararının ardından o dönemde Bloomberg de Twitter mesajlarını günlük finans hizmetlerine ekleyerek yeni eğilime dahil olmaktan geri kalmamıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa