Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Turkcell ve Huawei 5G’yi ve pazarını birlikte araştıracak - Teknoloji Haberleri

        Turkcell ve Çinli Huawei, 5G olarak da bilinen yeni nesil kablosuz teknolojilerin geliştirilmesine yönelik stratejik işbirliği başlattıklarını duyurdu. Buna göre iki şirket, Huawei ile 5G teknolojileri üzerinde ortak çalışma, araştırma ve geliştirmeye yönelik işbirliği için karşılıklı bir mutabakat anlaşması imzaladı.

        Turkcell ve Huawei, 5G teknolojileri ile ilişkili araştırma geliştirme çalışmalarının, sektördeki gelişmelerin, küresel 5G standartlaştırma süreçlerinin paylaşılmasına ve Türkiye pazarındaki ihtiyaçların analiz edilmesine yönelik düzenli toplantı ve atölye çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefliyor. Çin’de resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan’ın da katıldığı imza töreninin ardından açıklama yapan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, işbirliğini değerlendirerek, “Turkcell olarak en gelişmiş 5G teknolojilerini şekillendirmek ve uygulamak konusunda kararlıyız” dedi.

        ‘FIRSAT KOLLAYACAĞIZ’

        Huawei ile ortak olarak hem bireysel hem de kurumsal müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamayı hedeflediklerini dile getiren Akça, “Şirketlerimiz ayrıca Ar-Ge alanındaki işbirliği fırsatlarını da kollayacak ve inceleyecekler. 5G alanında dünyadaki tüm iş ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

        'PAZAR İHTİYAÇLARINA YANIT SUNACAĞIZ'

        Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ping Guo, Turkcell ile işbirliğini ileride daha da güçlendirmek istediklerini söyleyerek, “5G teknolojisi ve mimarisi, 4G ile kıyaslandığında çok farklı olacak” dedi. Guo, ortak çalışmaların Turkcell ve Türkiye pazarının standart ve teknoloji konusundaki ihtiyaçlarına yanıt sunacağını ifade etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa