Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Kurutulmuş timsah başı bulunur! - Teknoloji Haberleri

        Bir alışveriş sitesince sanal ortamda açılan ''ilginç ilanlar'' sayfasında, kurutulmuş timsah başından piton derisine, sahibinin bıktığı saldırgan papağandan ses kaydı yapabilen casus kaleme kadar her türlü ilginç satılık ilanı yer alıyor.

        İnternetteki ''www.sahibinden.com'' adresli sitede, zaman zaman ilginç ilanlar gelmesi dolayısıyla ''ilginç ilanlar'' başlığı altında yeni bir sayfa açıldı.

        Sitede yer alan bir ilanda, kullanılmamış, temiz, 4 metre boyunda çanta ve ayakkabı yapımında veya dekor olarak kullanılabilecek piton yılanı derisinin satılığa çıkarıldığı, başka bir ilanda da 4,5 metre boyundaki dev piton yılanı derisinin 3 bin YTL'den alıcı beklediği belirtiliyor.

        Sitedeki bir başka ilanda ise bir kişi, tanıdığının kendisine hediye ettiği papağanı ''Kafesini nadiren açabiliyorum. Yemin ederim ailemizi perişan etti'' başlığıyla 3 bin YTL'den satacağını duyuruyor. İlan sahibi, papağanı satın alana, papağanın parmağını koparttığı kardeşinin kullandığı ilk yardım setini bedava vereceğini vadediyor.

        Diğer bir ilanda ''köpek balığını sevenlere süper bir dekor veya ilginç bir hediye'' başlığı altında kurutulmuş köpek balığı kafası satışa çıkarıldı. Köpek balığı kafasının eve bereket getirdiğine inanıldığını ve şans objesi olarak kullanıldığını belirten ilan sahibi, okyanus tipi beyaz köpek balığı kafasında yaklaşık 400 diş bulunduğunu ilana eklemiş.

        Başka bir ilan sahibi de satın aldığı ancak bir türlü kullanamadığı cep telefonunu esprili dille satmaya çalışıyor. İlan sahibi, telefonun işe yaramadığı için hemen hiç kullanılmadığını belirterek başladığı ilanında, verdiği bilgilere rağmen hala telefonu satın almak isteyenlere telefonunu övüyor.

        Başka bir ilanda da kilogramı 3,80 YTL'den yarasa gübresi satıldığı bildiriliyor. Satıcı, yarasa gübresinin bahçe toprağını zenginleştirmede, kozmetik ürün yapımında, organik tarım alanında kullanıldığına işaret ederek, yarasa gübresinin yüzde 100 organik ve kokusuz olduğunu, yarasa gübresiyle daha çabuk olgunlaşan kaliteli meyveler elde edilebildiğini ifade ediyor. İlan sahibi, dileyenlere numune gönderebileceğini belirtiyor.

        Sitedeki ilanlar arasında, ezan okunurken açan, ezan bittiğinde kapanan çiçek de yer alıyor.

        Mississippi seyahati sırasında satın aldığı 15 santimetre uzunluğundaki kurutulmuş, verniklenmiş timsah kafasının satılması halinde kargoyla adrese gönderilebileceği kaydediliyor.

        Havadaki nemi suya dönüştüren, günde 20-24 litre sıcak veya soğuk su üretebilen cihazın küresel ısınmayla ortaya çıkan susuzluğa çare olabileceği belirtiliyor.

        Bir ilan sahibi de 4 gigabite hafıza kapasitesi bulunan kamera ve ses kaydı yapılabilen kalem görünümlü ''casus'' cihazı satabilmek için müşteri arıyor.

        Bir başka ilan ise bahçe sahibi olmadan da sebze yetiştirmenin zevkini tatmak isteyenlere hitap ediyor. ''Kendi yetiştirdiğiniz sebzeleri ailenize ve dostlarınıza sunmanın gururunu yaşayın'' sloganıyla pazarlanan ürün, küçük saksılardaki sebze tohumları. Saksılarda çok iyi kalitede organik tohumlar bulunduğuna yer verilen ilanda, saksının ışık alan bir yere yerleştirilip içine su doldurulmasının yeterli olacağı, böylece 2-3 günde tere, 25-30 günde roka, 30-40 günde taze soğan, 50-60 günde hindiba, 70-80 günde semizotu yetiştirilebileceği belirtiliyor.

        Sitede, 470 bin avroya İtalya'nın Toscana bölgesinde şato, ABD Miami'de malikane, şarjlı sinek öldürücü, ışıklı tişört, ilginç saatler, vücuda yapışan keneleri çıkarmakta kullanılan kart, sinek yakalayan bitki ve sahibinin nasıl kullanıldığını bilmediği için satışa çıkardığı telefon aparatı da göze çarpıyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa