Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Dolardaki düşüş sürecek mi? Dolar/TL hangi seviyelere yerleşecek? Bir dolar kaç TL? Dolar yükselecek mi? - Para Haberleri

        Ekonomi Servisi / HABERTURK.COM

        Dün, ABD Merkez Bankası'nın faiz artışında acele etmeyebileceği ve Avrupa Merkez Bankası'nın daha da gevşek politika uygulayabileceği beklentisiyle dolar/TL 11 Haziran'dan beri ilk kez 2.09 seviyesinin altına geriledi. Bugün ise bir miktar yükselerek yeniden 2.09 TL üzerine çıktı. Peki dolardaki düşüş sürecek mi?

        #haber#http://ekonomi.haberturk.com/piyasa/USDTRY-abd-dolari#1 DOLAR ŞU ANDA KAÇ LİRA?#

        DOLARIN GÖZÜ ENFLASYONDA!

        Integral Menkul Kıymetler Araştırma Müdürü Egemen Candır, kur hareketinin şimdilik oturmuş durumda olduğunu belirterek "Doların düşüşü bazı etmenlere bağlıydı. Düşüşün devam edip etmeyeceği de öyle. Bugün açıklanacak enflasyon raporu belirleyici olacak. Merkez Bankası enflasyonda iyileşmenin sürmesi bekliyorsa dolarda bir miktar toparlanma görebiliriz. Dolar/TL bir süredir yüzde 2-2,5 civarında primli hareket etmekteydi. Mayıs ayındaki opsiyon volatilite seviyelerine baktığınızda o zamanki kıvamşa şimdilki kıvam hemen hemen aynıydı ama dolar/TL daha yüksek seviyelerde hareket ediyordu. Bunun nedeni Merkez'in faiz indirme beklentileriyle ilgiliydi. Şimdi Merkez Bankası'nın faiz eli birazcık daralmış gibi görünüyor. Faiz şu anda 8,25'te. En fazla 8 ya da 7,75'e inecek gibi görünüyor. Şimdilik dolat/TL'de bir tutunma var. Dolar 2.08 - 2.10 seviyelerine yerleşmiş gibi görünüyor. Enflasyonda iyileşme sürerse dolar 2.10'a daha rahat girer" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa