Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Krediler BDDK, kredi kartına taksit sınırlamasında değişikliğe gitti - Para Haberleri

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Buna göre, mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek.

        Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacak.

        ŞİRKETLER İÇİN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

        Bu hüküm, kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmayacak. Böylece kurumsal kredi kartlarıyla yapılacak harcamalar ''taksit yasağı'' kapsamı dışında olacak.Yeni yönetmeliğe göre, kredi kartlarına kuyumculuk, akaryakıt, gıda ve yemek harcamalarında taksitlendirme yasağı, şirket kredi kartlarından kaldırıldı. Yönetmelikte 'Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26'ncı maddesinin yedinci fıkrasında değişikliğe gidildi ve aynı maddeye aşağıdaki sekizinci fıkra eklendi.

        İŞTE YENİ YÖNETMELİK

        Madde 7: Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz.

        Madde 8: Yedinci fıkranın ikinci cümlesi, kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmaz.

        Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa