Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para El Erian, piyasalarda ciddi bir kredi balonu büyümesi ve bunu takip edecek bir çökme riski olduğunu söyledi. - Para Haberleri

        PIMCO'nun eski CEO'su Muhammed El Erian, piyasalarda ciddi bir kredi balonu büyümesi ve bunu takip edecek bir çökme riski olduğunu söyledi.

        Piyasalarda kredi balonu riski olduğuna dair uyarı geldi. Dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten PIMCO'nun eski CEO'su Muhammed El Erian, piyasaların düşük makroekonomik volatilitenin olduğu bir döneme girdiğini söyledi. El Erian, bu koşullar altında bir kredi balonu oluşup daha sonra da patlaması riskinin ciddi boyutlarda olduğunu söyledi.

        'İKİNCİ BİR BÜYÜK ILIMLILIĞA GİRİYORUZ'

        PIMCO'dan ayrıldıktan sonra Aliianz'ta baş ekonomik danışman olan El Erian, piyasaların 1980'lerin ortası ile 2007 yılları arasında görülen "büyük ılımlılığa" benzer bir döneme girdiğini ifade etti."Büyük ılımlılık" kredi krizine yol açmıştı. Faizi düşük para birimi cinsinden borçlanıp, getirisi yüksek para birimine yatırım yapma olarak bilinen "carry trade"in arttığını söyleyen El Erian, bunu da yaklaşan kredi krizinin bir işareti olabileceğini söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa