Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Nouriel Roubini, seçimler yaşanan gelişmekte olan ülkeleler hakkında uyarılarda bulundu - Para Haberleri

        2008 krizini önceden tahmin etmesi nedeniyle 'Kriz kahini' lakabıyla anılan ünlü eknomist Nouriel Roubini, seçimler yaşanan gelişmekte olan ülkeleler hakkında uyarılarda bulundu. Roubini dünyada risk faktörlerinin iki sene öncesine göre çok değiştiğini belirtirken seçimler yaşanan gelişmekte olan ülkelerin küresel ekonomi için önemli bir risk faktörünü oluşturduğunu söyledi. Yatırımcıların bu riskleri hafife almaması gerektiğini belirten Roubini, aksi haldi hoş olmayan sürprizlerle karşılaşabileceklerini söyledi. Project Syndicate sitesine yazdığı yazıda iki sene öncesine dünyayı etkileyecek global risklerin tamamen değiştiğine dikkat çeken Roubini yeni risklerden birinin de seçimlerin yaşandığı gelişmekte olan ülkeler olduğunu yazdı.

        Kıırılgan olan gelişmekte olan ülkelerde yaşanan finansal çalkantının derinleşebileceğini belirten Roubini bu ülkelerin düşen emtia fiyatları, Çin'in yapısal dönüşümü ve Fed'in parasal politikasının değişmesinden olumsuz etkileneceğini öne sürdü. Aynı zamanda ülkelerin kendi içinde de makro ekonomik problemleri olduğuna dikkat çeken Roubini bu grupta birçok ülkenin siyasi ve seçimlerden kaynaklı risklerle başbaşa olduğunu yazdı. Yatırımcılara da önerilerde bulunan Roubini yeni oluşan global risklerin şimdilik dalgalanmayı sınırlı bir şekilde artırdığını ve çoğunun henüz somutlaşmadığını yazdı. Ancak yatırımcıların bu risklerin düşük seviyede olduğunu düşünürlerse hata yapacaklarını ve hoş olmayan sürprizlerle karşılaşacaklarını belirtti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa