Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Seçim sonrası çeyrek altın 150 TL altına düştü - Para Haberleri

        Eren SAKARYA / HABERTURK.COM

        Geçen hafta ons fiyatı 1.295 dolar olan altın, yerel seçim sonrası ilk işlem gününde 1.293 - 1.295 dolar arasında gidip geldi. Gram altın 90 liradan satılırken, çeyrek altın 150 liranın altına düştü. Uluslarası piyasalarda yatay seyreden altının içeride değer kaybetmesini Altın ve Para Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'e sorduk.

        Yıldırımtürk, seçim öncesi doların 2.19 TL'de olduğunu, seçimlerin bitmesiyle doların 2.15 TL seviyesine kadar düştüğünü belirterek bunu iç piyasadaki altın fiyatlarına yansıdığını belirtti. Yıldırımtürk, "Dolar/TL'nin düşmesi ile iç piyasada altın fiyatları geriledi. Doların 2.13 TL'ye düşmesiyle altın daha da gerileyebilir. Akşama doğru açılacak ABD piyasaları ile uluslararası piyasada da altının bir miktar değer kaybetmesi bekleniyor."

        #galeri#8.800.226#ÇEYREK ALTIN ŞU ANDA KAÇ LİRA? #

        Uzun vade için de değerlendirmede bulunan Yıldırımtürk "ABD Merkez Bankası, parasal sıkılaştırma programına devam edecek ve tahvil alımlarını azaltacağından altın ağustosta 1.050 dolara kadar gerileyebilir. İç piyasada ise dolar 2.10 - 2.20 bandında hareket ederse gram altın 80 TL'ye, çeyrek altın ise 135 TL'ye kadar düşebilir. Bu dönemde yatırımcı gram altın tekrar 90 TL civarına yükselirse cüzi miktarda altın satışı yapabilir. Altın tamamen terkedilecek bir yatırım aracı değil. Uzun vadede olası yükselişlerde satış için yatırımcılar her ay ufak miktarda altın alabilir" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa