Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Sıfırcı Hoca'dan bankalara geçer not! - Para Haberleri

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından hazırlanan raporda, Türk bankalarının not görünümlerinin genel olarak 'pozitif' oludğu belirtildi. 28 bankanın 15'inin not görünümleri pozitif düzeyde bulunuyor.

        Kuruluşun değerlendirmesinde durumun Kasım ayında Türkiye'nin not görünümünün pozitife yükseltilmesini yansıttığı belirtilirken olası bir not artırımının hem kamu bankaları hem de yabancıların sahibi olduğu bankaların notlarında artırım getirebileceği kaydedildi.

        Değerlendirmede ülkenin özel sektör bankalarının şubelerini ve mali profillerini geliştirme adımlarının da bu bankalar için not artırımlarını getirebileceğini altı çizildi.

        Şirketin değerlendirmesinde Türkiye ekonomisinin 2010'da yüzde 8, 2011 'de yüzde 5 büyümesinin beklendiği belirtilirken banka kredi

        büyümesi için tahmin de 2010 ve 2011 için yüzde 25 düzeyinde oldu. Fitch, bankacılık sektöründe görünümün olumlu olmasıyla birlikte 2011 yılında zorluklar bulunduğunun altını çizdi. Hızla azalan faiz oranları ve artan rekabetin marjları düşürebileceğini aktardı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa