Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Otomotiv pazarının lideri Renault - Otomobil Haberleri

        Renault, bu yılın ilk 4 ayında gerçekleştirdiği 28 bin 95 adet satış ile otomotiv pazarında liderliğini korudu.

        Renault'dan yapılan açıklamaya göre, Renault yılın ilk 4 ayı sonunda en yakın rakibiyle arasınsında 2 bin 403 adet fark ile toplam pazarda liderliğini sürdürdü. Marka, Nisan ayında gerçekleştirdiği 8 bin 384 adet satış ve yılın ilk 4 ayında 28 bin 95 adet satış ile toplam pazarda liderliğini sürdürdü.

        Renault, bu yılın Ocak–Nisan döneminde binek hafif ticari araç segmentinden yüzde 18 pay elde etti. Binek araç segmentinde Renault markası, gerçekleştirdiği 22 bin 993 adet satış adedi ile yüzde 16,1 pazar payı elde etti ve binek otomobil pazarında liderliğini devam ettirdi. Fluence ve Symbol, Türkiye'nin en çok satan ilk 3 satan otomobil arasında yerini aldı.

        DACIA

        Dacia ise, Ocak–Nisan 2012 döneminde toplam pazarda 7. sıradaki yerini korudu. Marka, bu yılın nisan ayında 2 bin 401 adet ve Ocak–Nisan döneminde de 7 bin 734 adet satış ile yüzde 3,9 toplam pazar payı elde etti. Marka binek hafif ticari araç pazarında, yılın ilk 4 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre 1,3 puan artış kaydetti.

        Dacia'nın Duster modeli, 2012 yılında da orta sınıf SUV lideri olmaya devam etti. Kendi segmentinde her satılan her 3 otomobilden 1'i Duster oldu. Yine kendi segmentinde satılan her 2 dizel araçtan 1'ini Duster oluşturuyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa