Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Skoda Türkiye'de büyümek istiyor - Otomobil Haberleri

        Skoda Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Stackmann, Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir gidişat gösterdiğini belirterek, ''Türkiye'nin ekonomik şartlarını negatiften ziyade pozitif olarak değerlendirmek lazım. Türkiye'ye yönelik herhangi bir endişe için bir sebep görmüyorum'' dedi.

        Stackmann, Türk otomotiv pazarının geçen yıl çok iyi bir satış grafiği gösterdiğini, iç pazarda otomobil satışlarının 590 bin adete ulaştığını kaydetti.

        Stackmann, Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir gidişat gösterdiğine işaret ederek, ''Bu yıl da otomobil pazarının geçen yılki rakamlarda olacağını tahmin ediyorum. Türkiye'nin ekonomik şartlarını negatiften ziyade pozitif olarak değerlendirmek lazım. Türkiye'ye yönelik herhangi bir endişe için bir sebep görmüyorum'' dedi.

        Türkiye'deki distribütörleri ile iki yıl önce yeni bir karar verdiklerini ve pazarda büyümeyi hedeflediklerini bildiren Stackmann, bu kararın geçen yıl meyvelerini almaya başladıklarını, iki yıl içinde satış adetlerini yüzde 100'ün üzerinde artırdıklarını ifade etti.

        Stackmann, bu yıl da Türkiye'de büyümeyi düşündüklerini belirterek, ''Bunun örneği olarak şubattaki satışlarımızla yüzde 2'ye ulaşan bir pazar payına eriştik. Orta vadeli vizyonumuz 5 haneli rakamlara erişmek, 10 binlik satış rakamlarına ulaşmak. Bunun için yeni ürünlerimize ihtiyaç olacak. Önümüzdeki yıllar için en önemli ürünümüzü (Citigo) sonbaharda Türkiye pazarına sunacağız'' diye konuştu.

        "TÜRKİYE PRTADOĞU'YA AÇILAN BİR KAPI GÖREVİNDE"

        Stackmann, 2015 yılına kadar Türkiye'de yüzde 3 pazar payına ulaşma hedefleri olduğuna işaret ederek, kendileri için Türkiye'de ortaya koydukları 10 bin adetlik satış rakamının ara basamak olduğunu, orta vadede Türkiye'de yüzde 3 pazar payına ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

        2018 yılına kadar Skoda olarak kendilerinin büyük hedefleri olduğuna değinen Stackmann, şunları kaydetti:

        ''Fabrika olarak 1,5 milyonluk üretime ulaşmayı amaçlıyoruz. Türkiye pazarında yüzde 3'lük pazar payına ulaşma hedefimiz de bunun bir parçası. Bu hedefe ulaşmak için de yeni ürünler sunulacak. Bir önemli konumuz daha var o da bayi ağı. Geçen yıl Türkiye'ye geldim bütün bayilerle tanıştım. Türkiye'de çok motivasyonu yüksek bir bayi ağımız var. Biz Türkiye'de büyümek istiyoruz. Bunun için Türkiye'ye uygun ürünleri sağlamak gerekiyor. Bunun için çalışacağız.

        Avrupa'da yaşanan ekonomik krizden otomotiv sektörü de ister istemez etkileniyor. Avrupa'da bu yıl otomotiv pazarı daralıyor. Bu noktada Türkiye bizim için Ortadoğu'ya açılan bir kapı görevinde bulunuyor. Türkiye'nin üretim merkezi olarak konumunu çok iyi biliyorum. Pazarın ne kadar başarılı olduğunu çok iyi biliyorum.''

        "TÜRK HÜKÜMETİNİN İLLA DA TÜRKİYE'DE ÜRETİM YAPTIRMA HEDEFİ OLMAMALI"

        Stackmann, Türkiye'de cari açığa karşı hükümetin aldığı önlemlere ilişkin de ''Türk hükümetinin uzun vadeli aldığı önlemleri yakından takip edeceğiz. Şu anda Türkiye'deki satış rakamları olarak fabrika yatırımı fizibıl görünmüyor. Bizim şunu takip etmemiz gerekecek, o bölgeye hitap edebilecek bir ihtiyaç doğarsa, o zaman ona göre yeniden düşünmemiz gerekebilecek'' dedi.

        Avrupa'da başka markaların üretim yapmayan birçok fabrikaları olduğunu, onun için bu Avrupa'daki fabrikalarda üretim yapmanın daha cazip olabileceğine değinen Stackmann, ''Onun için Türk hükümetinin illa da Türkiye'de üretim yaptırma hedefi olmamalı. Üretip de satamamak söz konusu olabilir. Bir ihtiyaç olursa mantıklı olabilir. Türk hükümetinin de cari açığa karşı çabalarını iyi anlıyorum. Cari açığı kapatmak için onların da önlem alma istekleri normal'' diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa