Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Takograf cihazları için yeni esaslar belirlendi - Otomobil Haberleri

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, karayolu taşımacılığı yapan araçlarda kullanılan takograf cihazlarının montajı, muayenesi, faal hale getirilmesi, kalibrasyonu, tamiri veya gerektiğinde kullanım dışı bırakılması için hizmet verecek servislerin belirlenmesi, kalibrasyonu, tamiri ve teknik personelle ilgili usul ve esasları belirledi.

        Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Takograf Cihazları Servis Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğe göre, takograf servis hizmetleri onay belgesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji il müdürlüklerine başvurulacak.

        İl müdürlüklerine yapılan başvurular, istenilen bilgi ve belgelerin tamam olması halinde, il müdürlüğünce yerinde yapılacak inceleme ile değerlendirilecek. Yapılan değerlendirme neticesinde yönetmeliğin ilgili hükümlerine uygunluğunun tespiti halinde, il müdürlüğü ikişer adet yetki belgesi ve takograf servis hizmeti onay belgesi düzenleyecek.

        Yetki belgesi ve takograf servis hizmetleri onay belgesinin geçerlilik süresi, belgelerin düzenlenmiş olduğu tarihten itibaren iki yıl olacak. Belgelerin geçerlilik süresi iki yıl da uzatılabilecek.

        Servisler, karayolu taşımacılığı yapan araçlarda kullanılan takograf cihazlarının montajı, muayenesi, faal hale getirilmesi, kalibrasyonu, tamiri, gerektiğinde kullanım dışı bırakılması veya veri indirilememe belgesi düzenlenmesi için hizmet vermekle yükümlü olacak. Servisler, marka sınırlaması olmaksızın takograf servis hizmetleri onay belgesinde belirtilen takograf türüne tamir dışındaki servis hizmetlerini vermek zorunda olacak.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa