Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ferrari GTC4Lusso görücüye çıkıyor - Otomobil Haberleri

        Hüseyin KOYUNCUOĞLU / HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Spor otomobil dendiğinde akla ilk gelen üreticilerden olan Ferrari, her ne kadar yıllardır dirense de ürün yelpazesinde büyük bir devrime imza attı. Spor otomobil konusunda kimsecikleri yanına yaklaştırmayan Ferrari, ilk 4 çeker sporotomobili olan FF modeli yerine GTC4Lusso modelini aile otomobili segmentinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

        Önümüzdeki ay Cenova Otomobil Fuarı'nda tüm detayları açıklanacak 690 beygir gücündeki Ferrari GTC4Lusso, otomotiv dünyasını şimdiden heyecanlandırdı bile.

        100 KM'YE 3,4 SANİYEDE ÇIKIYOR

        İtalyan devininyeni GTC4Lusso modeli abisi olan FF'e göre çok daha hızlı bir aile arabası olarak tasarlanmış. 660 beygir gücündeki Ferrari FF, 100 km hıza 3,7 saniyede ulaşırken 6.3 litrelik V12 motoru 690 beygirlik güç üreten GTC4Lusso'da bu süre 3,4 saniye indirilmiş.

        Ferrari mühendisleri tarafından spor modellerinin aksine kısa mesafeli performanslar yerine uzun yol için dizayn edilen GTC4Lusso, çok hızlı bir aile arabası olarak tanımlandığı için Ferrari tutkunlarının bagaj ihtiyacı da giderildi.

        Mart ayındaki lansmanda daha detaylı teknik özelliklerin de açıklanacağı GTC4Lusso, Ferrari otomobilleri arasında 4 koltuklu ve 4 çeker modellerinin öncüsü olarak nitelendiriliyor.

        Ferrari ailesinin son üyesi olan bu hız canavarı aile arabasının satış fiyatı ise 360 bin dolar civarında olacak. Ferrari, 4 çeker spor otomobili olan FF'i 300 bin dolardan satıyor.

        HEDEF 2018'DE 9 BİN FERRARİ SATMAK

        Öte yandan Ferrari CEO Sergio Marchionne, sadece spor otomobiller ürettiği ürün yelpazesini farklılaştırarak, GTC4Lusso gibi modellerin de etkisiyle 2018 yılında satış rakamlarını 9 bine ulaştırmayı hedefliyor. Ferrari 2015 yılında 7 bin 600 civarında otomobil satışı gerçekleştirmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa