Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni Fiat Sedan Aegea göründü - Otomobil Haberleri

        Hakan ÖZENEN-HT GAZETE

        En son düzenlendiği 2012 yılından beri merakla beklenen Autoshow Fuarı kapılarını açtı. Sektörün en büyük buluşması olan ve “Dünyanın yeni Harikaları” konseptiyle TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Böylikdüzü’nde düzenlenen fuarda, ikisi dünya, 27’si Türkiye prömiyeri olmak üzere toplam 45 farklı markanın 500’den fazla modeli sahne aldı.

        31 Mayıs tarihine kadar açık olacak fuarda, 600 bini geçecek ziyaretçi sayısıyla yeni bir rekorun da kırılması bekleniyor. Toplam 120 bin metrekarelik kapalı alanı ve açık 14 sergi salonuyla fuar alanında yeni bir rekora da açıldığı gün imza attı.

        BURSA’NIN YENİ GURURU DÜNYAYA TANITILDI

        Fuarın en büyük yeniliklerinden biri de Tofaş Bursa Fabrikası’nda üretilip dünya pazarlarına satılacak yeni sedan modelin örtüsünün ilk kez kaldırılması oldu. ‘Aegea Proje’ adıyla tanıtılan yeni kompakt sedan, adını Türkiye’yi Batı’ya bağlayan Ege Denizi’ne yapılan göndermeden alıyor. Yeni sedan 80120 beygir gücü arasında değişen tutumlu motorlarla kasım ayından önce ülkemizde, ardından da 40 ülkeye ihraç edilecek.

        Törende söz alan FCA Emea Başkanı Luca Napolitano ilk gösterimi yapılan aracın, İtalyan tasarımı ile Türk mühendisliğinin birleşiminin sonucu ortaya çıktığını ve bu yüzden Aegea yani Ege isminin çok anlamlı olduğunu söyledi. Napolitano, aracın pazara bu isimle çıkıp çıkmayacağının henüz belli olmadığını söylese de, isim fuarı ziyaret edenler tarafından ilk günden benimsendi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa