Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 50 bin YTL ödüllü proje yarışması - Makro Ekonomi Haberleri

        İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören 50 bin YTL ödüllü Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması'nın (BİLTRONİK) ikincisi için başvurular 16 Haziran'da başlıyor.

        Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bilgi teknolojileri (BT) sektörünü teşvik etmek üzere düzenlenen 'Biltronik - Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması'nın ikincisine başvurular 16 Haziran 2008 Pazartesi günü başlıyor. "Biltronik 2008" - Proje Yarışması'na üniversitelere devam eden lisans veya lisans üstü öğrenciler ile yeni mezun olmuş olan üniversite öğrencileri başvuruda bulunabilecekler. Toplam 50 bin YTL'lik parasal ödül ve dizüstü bilgisayarlar dağıtılacağı yarışma için son başvuru tarihi 28 Kasım 2008 olarak belirlendi.

        HEDEF, GENÇ DAHİLERİ TEŞVİK ETMEK

        Ticari ve endüstriyel fayda sağlayabilecek projelerin Türk ekonomisine kazandırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma ile teknoloji geliştirmenin önemi konusunda farkındalık oluşturulması, geleceğin parlak beyinlerinin ortaya çıkarılması ve gençlerin orijinal fikirlerinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

        NEDEN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SEKTÖRÜ, NEDEN SADECE ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ ?

        Son yıllarda bilgi sistemlerinde yaşanan hızlı gelişim ve değişim süreci yalnızca bireyleri, işletmeleri değil aynı zamanda sektörler bakış açısını da kökünden değiştirdi. Türkiye'nin topyekûn olarak, bilgi çağının gereklerine ayak uydurması bilincinde olan MÜSİAD, bilgi toplumu olma yolunda en önemli adımların ve dünyadaki yaşanan tüm değişimin kaynağı olan orijinal fikirlerin uygulanabilir projelere dönüşebilmesinin, eğitim anlamında donanımlı "parlak" beyinler aracılığıyla atılabileceğine inanmaktadır.

        PROJENİN GERÇEK ÖDÜLÜ

        MÜSİAD, Türkiye'nin bilgi teknolojilerinde önemli bir noktaya gelmesini hedefleyen BİLTRONİK projesi ile dereceye giren üniversite öğrencilerine mali desteğin ötesinde fırsatlar sunuyor. Dereceye girenlere KOSGEB tarafından "Yeni Girişimci İş Kurma Desteği"nin verilecek olması ve işadamları ve sanayiciler tarafından projelerin hayata geçirilme şansının ortaya çıkması aslında yarışmanın gerçek ödülü.

        MÜSİAD'IN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

        Türkiye'de "ciddi" sosyal sorumluluk projelerini yürüten sivil toplum kuruluşları arasında bulunan MÜSİAD'ın, ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği BİLTRONİK yarışması da benzer organizasyonlar arasında örnek oldu. 2007 yılında, birçok üniversiteden toplam 265 projenin kıyasıya yarıştığı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini, düzenlenen görkemli bir törenle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın elinden almışlardı. Yarışma ile ilgili tüm bilgiler ve katılım şartları "Biltronik - BT Proje Yarışması"nın resmi sitesi http://www.biltronik.org adresinden temin edilebiliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa