Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TMO kırmızı mercimek ithal edecek - Makro Ekonomi Haberleri

        Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kırmızı mercimek (kabuklu/kabuksuz) ithalatı ile görevlendirildi.

        Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararına göre, TMO, ana statüsü ve karar kapsamındaki faaliyetleri yerine getirmek amacıyla idari bina, konaklama yeri, depo, arazi kiralamaya, malzeme, demirbaş, gerekli diğer araç ve gereçleri satın almaya ve/veya kiralamaya, ürün işlemek üzere tesis kiralamaya ve/veya açmaya yetkili olacak.

        Bu karara ilişkin ithalat faaliyetlerinden doğan her türlü zarar görev zararı sayılacak ve Hazine tarafından karşılanacak. Doğmuş ve doğacak görev zararları Hazinece avans olarak ödenecek.

        Avans olarak ödenen ve/veya ödenecek olan görev zararlarının incelenmesini müteakip bir fark ortaya çıkması durumunda taraflar ödeme yükümlülüklerini yerine getirecekler.

        -FİNANSMAN TEMİNİ-

        TMO, gerekli olan finansmanı, bütçeye konulacak ödenek ile kendi kaynaklarından ve iç/dış kredi temini suretiyle karşılayacak. Bu kapsamda yurt içi veya yurt dışından kullanacağı döviz ya da YTL cinsi krediler üzerinden, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kesintisi yapılamayacak. Söz konusu krediler nedeniyle bankaların lehe aldıkları paralar yüzde 1 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisine tabi olacak.

        Ofis tarafından kredi temini için yapılacak ''alım garantili satış'' ve benzeri finansman tekniklerini uygulanmasında belirlenen alım-satım şartları aranmayacak. Bu işlemlerden alım-satım farkları ve diğer giderler borçlanma maliyeti olarak kabul edilecek

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa