Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Hayatımız kartlara göre dizayn edeceğiz - Makro Ekonomi Haberleri

        Visa Europe'un yeni temassız kart uygulamaları arasında temassız kartları taşımak için özel tasarlanmış gömleklerin yanı sıra ürün fiyatı ve toplu taşıma tarifeleri hakkında bilgi veren akıllı posterler de yer alıyor.

        2. Cardist Kart Teknolojileri Fuarı kapsamında Visa Europe standında, temassız kart aracılığıyla ödeme alanında yeni teknolojiler tanıtıldı.

        Temassız kart kullanılan alanlarda cebinden ya da çantasından herhangi birşey çıkarmadan ödeme yaparak geçmek isteyenler için, temassız kartları taşımak için özel olarak tasarlanmış gömlekler geliştirildi.

        Bu gömleklerin manşetlerinde yer alan özel bölmeler içine yerleştirilen temassız kartlar sayesinde, kişilerin, temassız kart okuyan alana sadece kollarını uzatarak ödeme yapmaları mümkün oluyor.

        Temassız kartlarda yer alan çipin cep telefonuna yerleştirilmesi ile de temassız ödeme alanlarında cep telefonunu okutarak geçmek mümkün olabiliyor. Verilen bilgiye göre, bu tür uygulamalara uyumlu olarak Nokia tarafından bir cep telefonu geliştirilmiş bulunuyor.

        Cep telefonundaki bu çip sayesinde ayrıca bakiye görüntüleme ve aynı özelliklere sahip telefonlar arasında güvenli bir şekilde para transferi yapmak da mümkün oluyor.

        Bu cep telefonları, marketlere yerleştirilecek akıllı posterlere yakınlaştırıldığında, ürün fiyatları telefonun ekranında görülebilirken, toplu taşıma araçlarının duraklarına yerleştirilen akıllı posterler sayesinde de otobüs, tren tarifeleri hakkında bilgi alınabiliyor.

        -''NAKİT ÖDEME DE MALİYETLİ''-

        Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, birkaç senedir gündemlerinde yer alan temassız ödemelerin 2008 yılında günlük hayata entegre olmaya başladığını belirtti.

        Ülman, temassız ödemelerin kullanıcılara hız kazandırması ve dünyanın her yerinde geçerli olması gibi özellikleri nedeniyle giderek yaygınlaştığını aktararak, ''Şu anda 50 bin civarında Visa payWave kart var. Bunun yıl sonunda 165 bine ulaşacağını düşünüyoruz'' dedi.

        Visa Europe İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Guido Mangiagalli de temassız kart uygulamalarının sağladığı faydalar hakkında bilgi vererek, ''Nakit ödemenin masrafsız olduğunu düşünürüz ancak aslında bu tür ödemeler toplum için önemli bir maliyet kaynağı oluşturuyor'' dedi.

        Mangiagalli, Türkiye'nin genç, dinamik ve yeni teknolojilere yatkın nüfusu ile bu alanda yatırım yapmak için en uygun yerlerden biri olduğunu belirtti.

        Visa Europe Türkiye Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak, bu teknolojilerin hemen kullanıma hazır olduğunu ancak şu ana kadar Türkiye'de kullanıma geçmemiş olmasının, önce temassız kart kullanım ağının genişlemesinin beklenmesinden kaynaklandığını söyledi.

        Kurak, ''Bu yılın Eylül ayına kadar 4 bini aşan temassız kart kabul noktamız olacak. Ondan sonra bu tür teknolojilerin yaygınlaşması daha kolay olacak'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa