Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Doğru tatil seçmenin püf noktaları - Makro Ekonomi Haberleri

        Okulların açılmasına sayılı günler kala tatil hazırlıkları başladı. Ancak Daha güvenli ve hesaplı tatil yapabilmek için bazı konulara dikkat etmek gerekiyor. Etstur Alternatif Satış Kanalları Müdürü Teoman Çakmak yazın tatile çıkacak misafirlerin en doğru tatili tercih etmeleri için şu önerilerde bulunuyor:

        1- Güçlü bir Tur Operatörünün Avantajlarını Yaşayın: Tur operatörleri; havayolu, otobüs firmaları ve tatil tesislerinden toplu alımlar ve yıllık anlaşmalar yaptıkları için sunacakları rakamlar bireysel alınabilecek fiyatlardan çok daha düşük olacaktır. Ayrıca hesaplı alternatiflerle oluşturulan paket turlar size büyük fiyat avantajı sunacaktır. Bununla birlikte seyahatiniz süresince herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, bu sorunu yaşadığınız yerle (Uçak, otobüs firması, otel gibi) çözecek uzman bir firma ile çalışmanın huzurunu yaşayın.

        2- Bir seyahat danışmanından görüş alın: Saygın bir firmanın eğitimli ve deneyimli bir Seyahat Danışmanı size tatil konusunda en doğru alternatifleri sunacaktır. Seyahat sektörünün içinde bulunan başarılı bir uzman, en hesaplı tatil avantajlarından, en doğru tatil seçeneklerine, en uygun ödeme koşullarından hobilerinize en çok uyan tesislere kadar tüm sorularınıza yanıt verebilir. Size tatile gitmek için en uygun zaman dilimlerini aktarabilir, indirim dönemleri yaklaştığında sizi uyarabilir. Bu nedenle tıpkı sigorta ve banka uzmanları gibi bir seyahat danışmanı edinmeniz ve onunla tatil tercihlerinizi tüm açıklığıyla paylaşmanız faydanıza olacaktır.

        3- İnternetten Seyahat Alırken Güvenilir Firmaları Tercih Edin: Belki de bir yıldır uğruna çalıştığınız ve sizin için önemli bir meblağ tutacak bir tatili riske atmayın. Eğer internet aracılığıyla size gelen bir teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse, gerçek olmama ihtimali yüksektir. Maillerde önerilen her teklifin gerçekleştirileceği garanti değildir. Bazı sitelerde de son zamanlarda, otellerin fiyatları yükseltilip, sonra ciddi indirim yapılmış gibi gösterilebiliyor.

        4- Size En Uygun Tatil Şeklini Seçmeye Çalışın: Yeni ülkeler tanımak istiyorsanız Yurtdışı Turları’nı, ülkemizin cennet köşelerini detaylarıyla tanımak için Kültür Turları’nı, balayına gidiyorsanız Balayı Otelleri’ni, tatile ailenizle çıkacaksanız Aile Otelleri’ni, hafta sonunuzu değerlendirmek için de Hafta Sonu alternatiflerini incelemeniz doğru olacaktır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa