Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Talih Kuşu uçmaya hazırlanıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Edinilen bilgiye göre, toplam hasılatın yüzde 20'sinin Milli Piyango İdaresine, yüzde 80'inin ise ikramiye ve yasada belirtilen oranlarda kurumlara dağıtılmak üzere, işletmeciye verilmesi öngörülüyor. İhale ilanına çıkılması için, TBMM'de bulunan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile diğer bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarıda yer alan iki maddenin kabul edilmesinin beklendiği ve yasa çıkar çıkmaz ihale ilanının verilebileceği ifade ediliyor.

        Meclis'in çalışma takvimi belirleyecek

        Şans oyunları özelleştirmesinin bu yıl içinde tamamlanabilmesi için, tasarının Meclis tatile girmeden önce haziran ayında kabul edilmesi gerekiyor. Bu durumda ihaleye ne zaman çıkılacağını, Meclis'in çalışma takvimi belirleyecek. Daha önce söz konusu özelleştirme için, haziran ayı öngörülüyordu. Alınan bilgiye göre, Milli Piyango'nun özelleştirilmesi ile ilgili olarak idari şartname kısmen tamamlanırken, teknik şartname çalışmaları ise bitti. Özelleştirme idaresi ve Milli Piyango İdaresi halen kapsamlı bir yönetmelik üzerinde çalışıyor.

        Yapılan çalışmalara göre, Milli Piyango'nun hasılat paylaşımına göre 10 yıl lisans verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi öngörülüyor. Böylece toplam hasılatın yüzde 20'si Milli Piyango İdaresine, yüzde 80'ini ise ikramiye ve yasada belirtilen oranlara kurumlara dağıtılmak üzere, işletmeciye verilecek. İhale şartnamesinde teknik ve mali kriterlere de yer verilecek ve kriterleri karşılayanlar ihaleye katılabilecek. Bu da yerli ve yabancı ortaklıkların konsorsiyum kurarak ihaleye girmesi olanağını sağlayacak.

        Edinilen bilgiye göre, Milli Piyango İdaresinin özelleştirilmesi ile ilgilenen dünyanın önde gelen potansiyel yazılım ve operatör şirketleri arasında, "GTech- Lottomatica (İtalya-ABD, terminal ve yazılım sağlıyor), Essnet-Tattersall's (İsveç), Scientific Games (ABD, terminal ve yazılım sağlıyor), Camelot (ABD), Opap (Yunanistan), Intralot (Yunanistan), Austrian Lotteries (Avusturya) ve Sisal (İtalya)" yer alıyor.

        Söz konusu özelleştirmeyle ilgilenen yerli gruplar arasında ise Doğan Grubu, Çukurova Grubu ve İş Yatırım bulunuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa