Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Milyar dolarlık OSB'leri kim yönetecek? - Makro Ekonomi Haberleri

        8 yıldır Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile yönetim kavgası yaşayan Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayiciler, MTSO ile aralarında devam edenhukuk savaşını kazandı. Böylece Organize Sanayi Bölgeleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne(TOBB) bağlı odalar arasında yaşanan yönetim kavgasında mahkeme son sözü söylemiş oldu. Manisa Organize Sanayi BölgesiSanayicileri Derneği Başkanı Sait Türek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

        Derneğimiz, 4562 sayılı OSB kanunu yayınlandığı tarihten günümüze kadar geçen 8 yılı aşkın süredir Sanayicilerimizin, kendi kendini yönetme hakkını her ortamda dile getirmiş ve talep etmiştir. Yıllardır sürdürdüğümüz Özerklik mücadelemizin sonuçlanmasını büyük bir sabırla bu güne kadar bekledik. 2004 Aralık ayında başlayan mahkeme süreci 29 Mayıs 2008 tarihinde tamamen sonuçlanmış ve yüksek yargı tashihi karar taleplerini dered ederek mahkeme kararınıkesinleşmiştir Şimdi idari kurumların sağduyulu ve tarafsızlık içersinde kesinleşmiş yargı kararını uygulayıp, Manisa OSB’yi gerçek sahiplerine teslim etmesini bekliyoruz.

        Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan, Milletvekillerimizin de hazır bulunduğu 23 Kasım 2007 tarihinde yaptığımız ziyarette, taraflara eşit mesafede bulunduğunu belirtmiştir. Yargı kararının kesinleşmesi durumunda yetki belgesini derhal vereceğini, Sanayicilerin kendi bölgelerini yönetmelerinin en doğal hakları olduğunu, kendisinin de uzun yıllar başkanlığını yaptığı Ankara Sanayi Odası OSB’lerin yönetimlerinin tamamen bölge sanayicilerinden oluştuğunu da söyleyerek, biz sanayicileri en iyi kendisinin anlayabileceğini ifade etmiştir. Zaman gelmiş her türlü hukuki gerekler yerine getirilmiştir. Sayın Bakanımıza güveniyor ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

        Değerli Basın Mensupları,

        Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’nin ilk kurulan OSB’lerinden olup, Ülkemizin en güzel, en gelişmiş ve en iyi yatırım bölgelerindendir. Şehrimizin gözbebeği olan OSB’mizin birçok alanda almış olduğu ödüller bu durumun tartışılmaz en güzel kanıtıdır. OSB’mizin gelişmesinde, coğrafi konum, bölgenin sağladığı hizmetler, mevcut ve geçmiş yönetimlerin başarısı kadar, sektörlerin de lider konumuna gelmiş Sanayi Kuruluşlarımızın katkısı da çok büyüktür. Bölgemizin kurallarına çok büyük olgunluk ve sadakatle riayet eden Sanayi Kuruluşlarımız ve onların değerli yöneticilerinin, yarattığı kaynaklar sayesinde de bu güzelliklerin oluşması sağlanabilmiştir.

        Gelmiş, geçmiş ve halen yönetimde bulunanlar görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır. Verdikleri hizmetlere sonsuz teşekkür ediyor, 40 yıllık OSB’mizin oluşumunda ve gelişiminde katkıları bulunan herkese şükranlarımızı en samimi duygularımızla arz ediyoruz. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir dönem başlamak üzeredir. Hizmet yarışı, Bayrak yarışları gibidir. Bizde Bayrağı teslim aldığımız yerden çok daha ileriye götürebilmek için var gücümüzle çalışacağız.

        Artık Hukuki süreç tamamlanmıştır. Sulh ve huzur ortamına en çok ihtiyaç duyduğumuz içinde bulunduğumuz günlerde sağduyunun hakim olmasını temenni ediyoruz. Manisa OSB’nin 1981 yılından bu yana 4562 sayılı OSB yasasında açıkça belirtilen genel kurul koşullarını taşıdığı şüphe götürmeyecek kadar açık olup, mahkemenin gerekçeli kararında da net olarak belirtilmiştir. Yolumuz üzerine koyulan engelleri, sabrımızın sınırlarını da zorlayarak birer, birer aştık, HUKUK mücadelesini de kazandık. Haklı mücadelemize katkısı olan herkese bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz. Başkalarının hayal bile edemeyecekleri projelerimiz, çalışmalarımız ve uygulamalarımızla daima sanayicimiz ile birlikte Ülkemizin ve Manisa’mızın kalkınmasında hizmet vereceğiz. Bütün gücümüzle çalışacak, deneyim ve tecrübelerimizi OSB’miz, şehrimiz ve ülkemiz yararına değerlendirmek üzere yola çıkabilmek için sabırsızlıkla yetkilendirilmeyi ve yönetimin devrini bekliyoruz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa