Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Altyapısız Rusya tıkanır" - Makro Ekonomi Haberleri

        COCA COLA CEO’SU MUHTAR KENT: “ALTYAPISIZ RUSYA TIKANIR” 9 Haziran 2008 Pazartesi TSİ:09:57

        -Dünya Ekonomik Forumu’na üye şirketlerden 80 CEO, Coca Cola CEO’su, St.Petersburg Ekonomi Zirvesi çerçevesinde, Muhtar Kent Başkanlığında Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile görüştü.

        -Rusya gelecek Davos toplantılarının ana gündem maddelerinden biri olacak.

        CENEVRE (ANKA) – Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, büyük altyapı yatırımları gerçekleştirmemesi durumunda Rusya’nın, bu kalkınma hızıyla tıkanabileceğini bildirdi. Dünya Ekonomik Forumu’na üye firmalardan 80 CEO, St. Petersburg’da düzenlenen “Rusya Ekonomi Zirvesi”ndeki “Rusya CEO Yuvarlakmasa” toplantıları çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve ekonomi bakanlarıyla görüşmeler yaptı. Dünya Ekonomik Forumu’ndan (DEF) yapılan açıklamaya göre, görüşme Medvedev’in seçildikten sonra uluslar arası ekonomik çevrelerle gerçekleştirdiği ilk toplantı oldu. CEO grubunun başkanlığını Coca Cola CEO’su Muhtar Kent yaptı.

        - BÜYÜK ALTYAPI YATIRIMLARI ANA KOŞUL -

        Kent toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Medvedev’in Rusya’da iş ortamının şu anda karşı karşıya bulunduğu zorluklar ve sunduğu fırsatlar konusundaki bilgisi ve açık-saydam bir diyalog için gösterdiği istekten etkilendiklerini bildirdi. Muhtar Kent, “İşadamları üzerinde durulmasını düşündükleri iki konuyu gündeme getirdiler. Bunlardan birincisi daha saydam adli ve yargı sistemi, ikincisi ise altyapıydı. Eğer şu anda büyük yatırımlara başlamaz ve bu kalkınma hızıyla giderse Rusya’nın nefesi kesilir” dedi. CEO’lar Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Shulov ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Elvira Nabiullina ile de görüştüler. Görüşmelerde reformlar ve Rusya’nın güçlü ekonomik performansının nasıl birlikte yürütülebileceği konusu ele alındı. Dünya Ekonomik Forumu Rusya Devlet Başkanı Medvedev’i gelecek yıl Davos’ta yapılacak toplantıya resmen davet etti. DEF açıklamasında gelecek Davos toplantısında Rusya ve dünyadaki rolünün önemli bir gündem maddesi olacağı belirtildi. (ANKA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa