Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yurtdışı tatilde damping - Makro Ekonomi Haberleri

        Yurtdışından Türkiye’ye turist getiren uçaklar boş dönmektense, Türkiye’den yolcuları dünyanın popüler turizm mekezlerine düşük fiyatla taşıyor. Ucuz tatil seçenekleri arasında Rodos da var, Amsterdam da...

        Yurtiçindeki otellerin yaptığı erken rezervasyon kampanyası bitti. Hesaplı tatil yapmak isteyenler için tur şirketleri 149 euro’dan başlayan fiyatlarla yutrtdışı tatil paketleri satıyor.

        Türkiye’ye gelen turist sayısı hızla artınca, yurtdışı turlaın maliyeti düştü. Turistleri Türkiye’ye getiren charter uçakların boş dönmesindense düşük ücretle yolcu götürmesi tercih ediliyor. Böylece yurtdışına tur düzenleyen şirketler uçuş maliyetlerini düşük tutabiliyorlar.

        Yunan adaları 149 euro

        Pronto Tour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Bodrum’dan Samsun gemisi ile Mykonos-Santorini adaları tatil paketini 149 euro’dan başlayan fiyatlarla sattıklarını söyledi. Her cuma gerçekleştirilen bu turlar için vize gerekmiyor.

        Marmaris’ten hızlı feribotla 3 günlük Rodos turunu 79 euro’dan başlayan fiyatlarla sattıklarını kaydeden Özkar, “14 Haziran’dan itibaren her hafta Mısır’ın deniz altı güzellikleriyle ünlü Şarm el Şeyh’e yapılacak 8 günlük turun fiyatları 399 euro’dan başlıyor. Üstelik İtalyan Domina zincirinde her şey dahil konaklama” diye konuştu.

        199 euro’ya Prag

        Metro Travel Genel Müdürü Birol Tüfekçi, şu anda 199 euro’ya Prag, 299 euro’ya Amsterdam, 269 euro’ya Yunanistan turları düzenlediklerini belirterek, “Türkiye’ye çok sayıda yabancı turist giriyor. Bu turistleri getirecek charter uçaklar boş gitmesin diye daha ucuz turlar yapıyoruz. Bu şekilde turlar 199 euro’nun bile altına inebilir. Sadece ağustos ayında bu şekilde 1500 kişiyi yurtdışına çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

        7 gece Şarm el Şeyh 249 euro

        CNN Tur Yurtdışı ve Kıbrıs Turlar Müdürü Uğurcan Gündüz, 7 gece Şarm el Şeyh turunun fiyatının uçak ve transferler dahil 249 euro olduğunu söyledi.

        Gündüz, bu sene Antalya’daki otellerin yurtdışından gelen yoğun talep doğrultusunda fiyatlarının yüksek olduğunu, bu nedenle Mısır’ın güzel bir alternatif olduğunu kaydetti.

        Yunan cruise gemisiyle 3 gecelik Yunan adaları turunu 189 euro’dan başlayan fiyatlarla sattıklarını anlatan Gündüz, KKTC’de uçakla 3 gece 4 günlük tatilin kişi başı 449 YTL olduğunu ifade etti.

        5 gece KKTC 550 YTL

        ETS Tur Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kadir Gönüllü, 5 yıldızlı Kıbrıs Club Acapulco Beach Resort otelinde yarım pansiyon 5 gecelik turun fiyatının uçak dahil 550 YTL olduğunu bildirdi. Gönüllü, Şarm el Şeyh tur paketlerini de Atlasjet özel seferiyle direk uçuş dahil, kişi başı 229 euro’dan başlayan fiyatlarla sattıklarını anlattı. Her hafta cumartesi günü başlayan bu turlarda 7 gece konaklanıyor.

        Balkanlar’da 9 gün

        Hey Travel Trends yetkilisinin verdiği bilgiye göre 9 gün süren, Osmanlı’nın Balkanlar’daki topraklarını içeren gezinin fiyatı 999 euro.

        Yetkili gezi süresince Üsküp, Kalkandelen, Ohrid, Bitola, Resne, Tiran, Podgorica Petrovac, St. Stefan, Budva, Kolasin Prizren ve Pristine’yi görmenin mümkün olduğunu belirterek, “Günlüğü 100 euro’ya gelen turda ulaşım ve sabah akşam yemekleri de dahil” dedi.

        Kartepe’de hafta sonu tatili

        The Green Park Medya İletişim Koordinatörü Birol Güven hafta sonu kısa bir tatil isteyenler için İstanbul’a 1 saat mesafedeki The Green Park Resort Kartepe Oteli’nde kişi başı yarım pansiyon konaklama fiyatının 110 YTL olduğunu belirtti.

        Güven, “Üç bine yakın bitki çeşidi ile geyik, ayı, çakal ve tavşan gibi hayvanların olduğu Kartepe’de, ATV, doğa bisikleti ya da atla doğa turu yapabiliyor. Sezonumuz kışın. Bundan dolayı yaz aylarında indirimli kalınabiliyor” diye konuştu.

        Turizm geliri yüzde 28.4 arttı

        Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, bu yılın Ocak-Mart döneminde turizm gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28.4 oranında artarak 2.77 milyar dolara ulaştı. 2007 yılında turizm gelirindeki artışı yüzde 8’le sınırlı kalmıştı.

        Türkiye’ye gelen turist sayısı da 2008 yılının ilk 4 ayında 4.6 milyon oldu. Turist sayısı geçen yılın aynı döneminde 4.1 milyondu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa