Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bardakda yemek modası büyüyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Mısırdan sonra makarna ve mantı da bardağa girdi... Külah pizza, bardakta mısır derken alıştığımız lezzetlerin farklı sunumları ile yaratılan iş fikirlerine bir yenisi daha eklendi: Bardakta makarna. Hamburger, sandviç, lahmacun gibi fast-food ürünlerinden sıkılan tüketiciye farklı bir alternatif sunma amacı ile yola çıkan Maccarnist, makarna ve mantıyı tabaktan bardağa transfer ederek 25 milyon dolarlık ciroya göz dikti.

        13 yıllık profesyonel yöneticiliğin ardından kurduğu Maccarnist markası ile caddelerden alışveriş merkezlerine kadar Türkiye'nin dört bir yanında makarna standları kurmayı hedefleyen Kasım Engür, "Yıl sonuna kadar hedefim 2.5 milyon dolarlık bir ciro. Ama 2009'da bu rakamı katlayacağız. Gözümüz 25 milyon dolarlık ciroda. Maccarnist ile 2009'da 600 kişiye de iş imkânı sağlamayı planlıyoruz" açıklamasını yaptı. Büyümede sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacaklarını söyleyen Ergür, Moskova ve Dubai ile yurtdışına da açılacaklarını söyledi.

        Soslar için 3 ay çalıştık

        Bardakta makarna konseptinin Uzakdoğu'da spagetti formatında sunulduğunu ve çubuklarla yenildiğini belirten Engür, "Bizde çubuk olmayacağına göre çatala tek tek gelen ürünleri tercih ettik. Kayseri mantısını da ekledik. İtalyan tortellisine de peynir dolgusunu ekledik. Hedef kitlemiz yemek yemeye vakti olmayan tüketiciler olduğu için ürün yelpazelerini geniş tuttuk. Sonuçta Türkiye'ye has, Türkiye'ye özgü bir ürün ortaya çıktı" dedi.

        Engür, önümüzdeki dönemde planları arasında ev tipi büyük paketlerin üretiminin de olduğunu belirterek "45 saniyede yemeye hazır ev tipi daha büyük paketler de Maccarnist markasıyla piyasaya çıkacak. Çalışan insanları yemek hazırlama derdinden kurtaracağız"

        "Makarnayı makarna yapan sos" diyen Engür, sosları hazırlamak için zahmetli bir süreçten geçtiklerini söylüyor.

        Biri uzun yıllar İtalya'da çalışan 4 aşçıyla beraber 3 ay boyunca 40 sos geliştirmek için kafa patlattıklarını anlatan Engür, yaptıkları denemeler sonrasında ilk etapta 6 sosu bardağa taşıdıklarını anlatıyor. Engür, şu ana kadar yaptıkları yatırımın 150 bin dolara ulaştığını, büyüme hedefi ile 2009 yılına kadar 400 bin dolarlık bir yatırıma daha imza atacaklarını söyledi.

        40 şube daha yolda

        Engür'ün Maccarnist'i daha şimdiden 23 girişimciyi kendine çekmiş. Şu anda Beyikdüzü ve Pendik'te outlet'lerde şubeleri olan Maccarnist, eylül ayına kadar Ankara, İzmir, Denizli, Antalya ve Kastamonu'ya yerleşecek.

        "Franchise vererek büyüyeceğiz" diyen Engür, üç ay içinde 40 şubeye ulaşmak istediklerini belirtiyor.

        Franchise bedelini 13 bin dolar olarak belirlediklerini anlatan Engür, şöyle devam ediyor: "2009 yılında 200 şubeye ulaşmayı planlıyoruz. Tesco Kipa ile özel bir anlaşma yaptık. Önceliğimiz bu markanın alışveriş merkezlerinde olmak. Makarnanın bardağını 5 YTL'den satıyoruz. Her noktada 100 bardak makarna satmayı hedefliyoruz."

        Eylül ayına kadar Türkiye'de sağlam bir temel oluşturduktan sonra yurtdışına açılmayı planladıklarını belirten Engür, "Rusya, Ortadoğu ve Türki cumhuriyetlere açılacağız" dedi

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa