Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Milyar Euro'luk yıldız savaşı! - Makro Ekonomi Haberleri

        Avrupa Şampiyonası'nda karşılaşacak 16 takımın futbolcularının toplam değeri 2 milyar 769 milyon Euro'ya ulaştı. Türk futbolcuları piyasa değeri ile ilk 11'de yer aldı... Türk Milli Takımı en genç 5’inci takım olurken, bahislere göre gruptan çıkması en zor ekiplerin başında geliyor. Türk futbolcuların ortalama transfer bedeli ise 4.6 milyon Euro..

        Futbolseverlerin 4 gözle beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası bu akşam saat 19.00'da ev sahibi İsviçre ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanacak maç ile start alıyor. Türk futbolseverler ise 21.45'te Portekiz ile oynayacak maça deyim yerinde ise tam olarak 'kilitlenmiş' durumda.

        AVUSTURYA SONUNCU SABAH Ekonomi olarak Avrupa Şampiyonusu'na katılacak takım ve oyuncularının piyasa değerlerini derledik. Yaptığımız araştırmaya göre en değerli takım 381 milyon Euro ile İspanya oldu. İkinciliği 351.3 milyon Euro ile İtalya, üçüncülüğü ise 334.8 milyon Euro değerle Fransa alırken, FIFA sıralamasına göre 20. sırada yer alan Türkiye ise 106.8 milyon Euro ile değer sıralamasında 11. sırada yer aldı. Listenin son üç takımı ise 81.95 milyon Euro ile İsviçre, 61.8 milyon Euro ile Polonya ve 43.88 milyon Euro ile ev sahibi ülkelerden Avusturya oldu. Turnuvaya katılacak 16 takımın toplam değeri 2 milyar 769 milyon 925 bin Euro olarak gerçekleşti. En değerli ilk 5 takımın toplam değeri ise 1 milyar 575 milyon Euro oldu. Böylece en değerli 5 takımın değeri Avrupa Kupası'na katılacak 16 takımın değerinin yüzde 57'sini oluşturdu

        SABAH

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa