Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para IFC 2 milyar dolarlık yatırım planlıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) Üst Yöneticisi (CEO) ve Başkan Yardımcısı Lars Thunell, Euro Bölgesi ile ilgili endişelerin ve küresel belirsizliklerin arttığı bir ortamda Türkiye'de büyük çaplı yatırımlara hazırlandıklarını belirterek, ''Türk ekonomisi küresel ekonomik krize karşı dirençli olduğunu ispatladı'' dedi.

        AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Thunell, ''Türkiye'nin Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına olan yakınlığı, güçlü bir bankacılık sistemine ve gelişmiş bir özel sektöre sahip olması gibi birçok avantajları var. Ayrıca, Türk ekonomisi küresel ekonomik krize dirençli olduğunu ispatladı'' diye konuştu.

        Türkiye'ye inandıklarını ve yatırımlarına devam edeceklerini belirten Thunell, ''IFC, Ülke İşbirliği Stratejisi çerçevesinde, 2012-2015 yılları arasında Türkiye'ye yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor. Türkiye, IFC'nin yapılması planlanan yatırım portföyü içerisinde halihazırda 2. sırada, tamamlanmış yatırımlar portföyünde ise 4. sırada yer alıyor'' bilgisini verdi.

        Bu yılki yatırım planlarına da değinen Thunell, ''Türkiye için bu yıl oldukça güçlü bir yatırım programını uyguladık. Türkiye'ye kendi adımıza, 2012 mali yılı sonu itibariyle yaklaşık 500 milyon dolar seviyesinde bir yatırım yapmış olacağız. Bunun yaklaşık 100 milyon dolarlık dilimini tamamladık'' diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa