Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İsrail Akdeniz gazı doğalgaz Enerji Bakanı Taner Yıldız Mavi Marmara - Makro Ekonomi Haberleri

        Petrol Arama ve Üretim Konferansı için geldiği Antalya'da konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rumların İsrail ile birlikte Akdeniz'de yaptığı aramaları değerlendirdi. Yıldız, “Piri Reis'ten üç boyutlu sismik yapmasını isterseniz yanlış yaparsınız. Şu anda 3 boyutlu gemiyi sipariş ettik. İhalesi yapıldı, sipariş verildi. 2014'te teslim alacağız.

        TPAO'nun da böyle bir gemi alma talebi var. Petrol bulursak sondaj gemisi de alırız" dedi.

        BU GAZ 9 CANI TAŞIMAZ

        Yıldız, İsrail ve Rumlar tarafından Akdeniz'de çıkarılacak doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması planına da karşı çıktı.

        Yıldız, “Şu anda yapı lan bütün fizibiliteler Türkiye coğrafyasını gösteriyor. Mavi Marmara konusu bu hale gelmeseydi yürütülebilecek çok fazla ortak proje vardı. Ama bu doğalgaz, 9 tane canımızı taşıyabilecek durumda değil. İsrail, yaptıklarını geri almadan, özrünü ve şartları sağlamadan bu proje bu manada zarar gördü. İşin fizbilitesine bakınca bu kaçınılmaz bir şey. Türkiye dışında başka bir yöntemle bu işin yapılması çok zor. Bu konuda bir teklif gelirse siyasi zemini sağlamlaştırmadan konuşulamaz" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa