Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Fark alacak çiftçilere duyuru - Makro Ekonomi Haberleri

        Adana Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Oana Çorat, kütlü pamuk, ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için fark ödemesi başvuru tarihinin 2 Nisan 2012'de dolacağını hatırlatarak, çiftçilerin geç kalmaması uyarısında bulundu.

        Çorat, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ürünlerin üretimini teşvik amacıyla yaptığı fark ödemesi avantajından, bu ürünleri eken üreticilerin faydalanması için gerekli yasal işlemlerin hazırlıklarını bir an önce tamamlamaları önerisinde bulundu.

        Kütlü pamuk, ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için fark ödemesi başvuru tarihinin 2 Nisan 2012'de dolacağını hatırlatan Adana Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Oana Çorat, "Dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritkale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için ise başvuru süresi 30 Nisan'da dolacak" dedi.

        Zeytinyağı üreticilerine de hatırlatmada bulunan Çorat, şöyle devam etti:

        "Zeytinyağı üreticilerinin tasiriye faturaları ile yapacakları son başvuru tarihi 1 Haziran 2012 olarak açıklandı. Bu tarihten sonra satılan zeytinyağlarına ait alım satım belgelerinin son teslim tarihi ise 1 Ekim 2012 olarak belirlenmiştir. Bu tarihten sonra yapılan başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği bakanlık tarafından açıklandı. Çiftçilerimizin hak kaybına uğramamaları için gerekli evraklarını bir an önce hazırlamalarını hatırlatmak istiyoruz."

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa