Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Hububat ve bakliyat harekatı devrede - Makro Ekonomi Haberleri

        Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve İhracatçı Birlikleri Tohumculuk A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Batallı, Makarna, Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu kurulacağını belirtti.

        Batallı, yaptığı yazılı açıklamada, başkanlığında Ankara'da yapılan sektör kurulu toplantısında, Makarna, Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım grubunun kurulmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

        Tanıtım Grubu'nun başkanlığına Gaziantep Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ahmet Tiryakioğlu'nun getirileceğini bildiren Batallı, ''Tanıtım grubunun kurulması için gereken karar, Ankara'da toplantıda alındı. Bu konuda, Ekonomi Bakanlığı ile gerekli yazışmalarımızı da yaptık. 15 gün içerisinde tanıtım grubumuz kurularak faaliyete başlayacak'' diye konuştu.

        Kurulacak olan tanıtım grubunun sektörlerin gelişmesi ve kalkınması için çok önemli olduğunu belirten Batallı, şu bilgileri verdi:

        ''Yabancı ülkelerin Türkiye menşeli ürünlere uyguladığı anti-damping vergilerinin ortadan kaldırılması için alınacak tedbirler gibi sektörü ve bölgemizi yakından ilgilendiren birçok konu hakkında görüş alışverişinde bulunularak sektörü yakından ilgilendiren birçok konuda da kararlar alındı. Ankara'da düzenlenen toplantının en önemli gündem maddesi yeni tanıtım grupları kurulması yönünde oldu. Kurulacak Makarna, Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, sektörümüz açısından son derece önemli.''

        Batallı, şunları kaydetti:

        ''Tanıtım grupları ülkemiz ürünlerinin pazarlanması açısından çok önemli işlevler görecek yapılar olacak. Makarna, Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun sekretarya hizmetleri Birliğimiz tarafından gerçekleştirilecek. Birliğimiz bu alandaki tanıtım çalışmalarında başrol oynayacak, yoğun bir çalışma sonrasında Birliğimize ve kentimize kazandırılan tanıtım grubumuzun Gaziantep'e ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa