Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para benzin MÜDAHALE taner yıldız Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Petrol Platformu Derneği - Makro Ekonomi Haberleri

        Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM) ve Petrol Platformu Derneği (PETFORM) tarafından bu yıl ilk kez Antalya'da yapılan Petrol Arama Üretim Sektörü İstişare Toplantısı'na katılan Enerji Bakanı Taner Yıldız'a en çok sorulan soru yine ‘Doğalgaza zam olacak mı?” oldu. Yıldız, zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili sorular üzerine bu konunun çok sık teleffuz edilmemesini isteyerek, “Her 3 ayda bir otomatik fiyatlama mekanizmasıyla beraber elektrik fiyatları değerlendiriliyor ve her ay da doğalgazın maliyetleriyle ilgili konu değerlendirmesi yapılıyor. Ham petrol fiyatları, döviz fiyatları ve bunlara bağlı bir kısım katsayılarını bulunduğu bir formül var elimizde. Her ay kendi içerisinde değerlendiriyoruz ve sonra kamuoyuyla bunu paylaşıyoruz” dedi.

        ‘BENZİNE MÜDAHALE OLUR MU?’

        Bu arada bir gazetecinin, “Benzin zammına müdahaleniz olacak mı?” sorusu üzerine de Bakan Yıldız, artışın serbest piyasada yükselen ham petrol fiyatlarının Türkiye'ye de yansıması olduğunu kaydetti. İthal edilen petrol ve doğalgazın olabildiğince yerli kaynaklar haline getirilmesi yönünde gayret sarf ettiklerini belirten Yıldız, “Her bir yatırımcımızın da bu hususta gayretini görüyorum. Bizim bu konuda piyasaya farklı bir müdahalemiz söz konusu değil” diye konuştu.

        GAZETE HABERTÜRK / ÜNSAL EREKE

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa