Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para AB'nin 'takas' memnuniyeti! - Makro Ekonomi Haberleri

        AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Olli Rehn, yazılı açıklamasında, ''Yunanistan'daki gönüllü borç takasına yüksek katılım oranından çok memnun oldum. Bu, geçen ay üzerinde uzlaştığımız Yunanistan'a ikinci kurtarma paketine güçlü destek anlamına geliyor'' dedi.

        Rehn, ''Şimdi Yunan makamlarının ekonomik ıslah programına güçlü taahhütlerini sürdürmelerini ve paketi dikkatlice ve zamanlıca uygulamalarını bekliyorum. Bu program Yunanistan'da sürdürülebilir büyümeyi ve istihdamı destekleme çabalarımızın köşe taşı ve kaçırılmayacak bir fırsattır'' ifadesini kullandı.

        Tahvil takasıyla Yunanistan'ın özel sektöre olan 206 milyar avroluk borcunun yüzde 53,5'inin silinmesi, faiz oranının düşürülmesi ve vadenin uzatılması hedefleniyor.

        Atina'nın başarılı borç takas operasyonunun ardından bugün telekonferans toplantısı yapacak olan Avro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'a 130 milyar avroluk ikinci kurtarma paketinin serbest bırakılması için hazırlıkları hızlandırmaları bekleniyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa