Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Davos Turgay Durak Bloomberg HT - Makro Ekonomi Haberleri

        Koç Holding CEO'su Turgay Durak, ülke ekonomisinin 2 katı büyüme hedefi koyduklarını dolayısıyla 2012'de yüzde 8-9'luk büyüme hedefine sahip olduklarını söyledi.

        ŞİRKETLERİMİZE DÖVİZ POZİSYONU ALMAMALARI ÖN KOŞULUNU GETİRDİK

        Koç Holding CEO'su Turgay Durak kurdaki hareketlerden nasıl korunuyorsunuz sorusuna, "Yılların bize öğrettiği bir şey var. Ne kadar dikkatli olsak da, ne kadar fazla yerden görüş alıp danışsakda varsayımlar yüzde 100 oranında tutmuyor. Bu nedenle de zaten biz şirketlere döviz pozisyonu almamaları ön koşulunu getirmiş durumdayız bütçelerini hazırlarken" yanıtını verdi.

        YÜZDE 8-9 BÜYÜME ÖNGÖRÜYORUZ

        IMF'nin büyüme tahminini yüzde 0,2'ye çekmesini karamsar bir bakış açısı olarak değerlendiren Turgay Durak "Hükümetimizin büyüme tahmini %4 seviyelerinde, biz deşirket olarak ülke ekonomisinin ortalama 2 katı büyüme hedefi koyarız. Dolayısıyla 2012'de Koç Holding olarak yüzde 8-9 büyüme öngörüyoruz. Tabii bu sektörden sektöre farklılık gösterebilir" ifadelerini kullandı.

        İRAN'A AMBARGODA HÜKÜMETİMİZİN YÖNLENDİRMESİNE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

        İran'a ambargonun uluslararası bir mesele olduğunu dile getiren Koç Holding CEO'su, bunun Türkiye'ye etkisinin deenerji güvenliğiyle ortaya çıktığını söyledi. Turgay Durak, "Tüpraş'ın operasyonlarını yürütürken elbette ki böyle önemli bir konudahükümetimizin yönlendirmesine göre hareket edeceğimiz tabiidir. Onun dışında bugün için bir şey söylemem uygun değildir" şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa