Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "TL'nin değer kaybetmesinden korkmayın" - Makro Ekonomi Haberleri

        Bloomberg HT'de canlı yayın konuğu olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Dolar/TL'nin istenilen seviyeye yakın olduğunu söyledi.

        Yönetim Katı programında Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'nın sorularını yanıtlayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, ihracat, enerji ve Dolar/TL kuruyla ilgili yorumlarda bulundu. Merkez Bankası'nın kararını desteklediğini belirten Zorlu, ancak bunun geç alınmış bir karar olduğunu söyledi.

        Ahmet Zorlu, Dolar/TL'nin 1.38 seviyesine düşmüş olduğu zamanları "intihar" olarak niteleyerek, kimsenin Türk Lirası'nın değer kaybetmesinden korkmaması gerektiğini ifade etti ve Lira'nın bir miktar daha değer kaybedebileceğini öngördü.

        "HEDEF YÜZDE 15 BÜYÜME"

        Zorlu Holding'in 2011'de yüzde 15 büyüme hedefi olduğunu söyleyen Ahmet Zorlu, "2011'de 3 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştireceğiz" dedi. Faizlerin düşmesi sebebiyle yatırımcıların emtiaya yönelmiş olduğuna dikkat çeken Zorlu, emtia fiyatlarının dikkatle takip edilmesi gereken bir olay olduğunu savundu.

        Vestel'e 100 milyon dolarlık iyileştirme yatırımı yapılacağını ve Manisa Gördes'te de 700 milyon TL'lik nikel rafinerisi kurulacağını duyuran Zorlu, Manisa'daki rafinerinin 2015'te tamamlanacağını söyledi.

        Manisa Gördes'te 300 bin ton nikel rezervi tespiti yapıldı. Kur ve merkez bankasına ilişkin değerlendirmelerinin ardından enerji sektöründen bahseden Ahmet Zorlu, yurtdışındaki enerji yatırımlarının büyüklüğünün 2 milyar dolar değerinde olduğunu açıkladı.

        Zorlu, Rusya'daki enerji yatırımlarının sürdüğünü, açılışın da 16 Mart'ta yapılacağını aktardı. Yurtiçinde de birçok enerj yatırımı bulunan Zorlu Holding, Denizli Sarayköy'de toplam 12 jeotermal kuyu açtı.

        "YENİLENEBİLİR ENERJİDE TEŞVİK DÜŞÜK"

        Ahmet Zorlu yenilenebilir enerjinin önemli olduğunu, ancak teşviklerin düşük olması sebebiyle, yatırımın, maliyetlerini çıkaramayacağını belirtti. Birçok otel projesiyle gündeme gelen Zorlu Holding'in başkanı Ahmet Zorlu, uluslararası otel sözleşmesini de Nisan'da açıklayabileceklerini duyurdu.

        İzmir'de yeni gayrimenkul projeleri olduğunu belirten Zorlu, Boğaziçi'nde 7 yıldızlı bir otel projesinin haberini de verdi. Zorlu Holding'in gayrimenkul yatırımlarının toplamının 4 milyar doları bulması bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa