Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Organize işler bunlar! - Makro Ekonomi Haberleri

        Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kuruluşu olan ANFA aracılığıyla özel şirketlere vererek uygulamaya başlattığı yol üstü ücretli otoparklara her geçen gün yeni bir cadde ya da sokak ekleniyor. Uygulamanın son başladığı yer ise Ankara Adliyesi’nin önü oldu. Ancak uygulama başlar başlamaz sonlandırılmak durumunda kaldı.

        ‘KEŞİF’ ARACINA MAKBUZ KESTİLER

        Ankara Adliyesi’nin yanındaki Mehmet Altınsoy Caddesi’nde bulunan 260 araçlık yol üstü otoparkı işletmeye başlayan şirketin elemanları, cadde boyunca park eden araçlara makbuz kesip 5 TL almaya başladılar. Parkçılar, adliyenin önünde Adalet Bakanlığı’nı Güçlendirme Vakfına ait çok sayıda ‘keşif’ aracına da aynı uygulamayı yapıp makbuz kesip ücret aldılar.

        Bu duruma şaşıran görevliler konuyu başsavcılığa ilettiler.

        BAŞSAVCI VEKİLİ DURUMA EL KOYDU

        Araçlardan makbuz karşılığı para alındığını duyan Başsavcı Vekili Levent Tacer olaya el

        koydu. Tacer, adliye önünde görevli polislere, park ücreti alan kişilerin elerinde para aldıklarını gösteren makbuzlarının bir örneğinin alınmasını ve derhal caddeyi terk etmelerinin sağlaması talimatı verdi. Başsavcı Vekili Tacer, bu kişilerin direnmeleri halinde ‘organize şube’ polisi tarafından toplatılmasını istedi. Yaşanan bu olaydan hemen sonra park görevlilerinin bölgeyi hemen terk ettikleri gözlendi.

        TEPKİ GÖSTERDİLER

        Ankara’nın pek çok cadde ve sokağında başlatılan uygulamanın adliyenin yanındaki caddede de başlamasını başsavcılık ve burada görevli hakim ve savcıların büyük şaşkınlıkla karşılayarak, “Büyükşehir Belediyesi hangi yasal mevzuatla gelip de özel park alanı yapar anlamak mümkün değil” diye tepki gösterdikleri öğrenildi.

        YİNE ALT KİRACI

        Adliye yanındaki Mehmet Altınsoy Caddesi’ni daha önce Rüzgarlı Sokak’ın da otopark işletmesini yapan Boğaziçi A.Ş firması, ‘alt kiracı’ sözleşmesiyle yapıyor. Otopark işletmesini ANFA’dan ihaleyle alan İleri Grup adlı firma, aynen Rüzgarlı Sokak’ta olduğu gibi Boğaziçi A.Ş.’ye ‘Otopark Alt Kira Sözleşmesi’ ile devretmiş. Başkan Melih Gökçek, “Her türlü suçun kolayca yayılabildiği yerler otoparklardır. Onun için güvendiğimiz adamlara veriyoruz” açıklaması yapmış, otoparkların alt taşerona devredilemeyeceğini, böyle bir durum olması halinde ihalenin hemen iptal edileceğini

        belirtmişti. Buna karşın alt kira sözleşmesiyle işletilen otoparkların sayısı artmaya devam ediyor.

        Cemal DOĞAN/HT ANKARA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa