Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yatırımcı için vergilere dip yaptırdı - Makro Ekonomi Haberleri

        Yatırımcıların önünü açmak için kalkınma hamlesi başlattıklarını söyleyen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, vergi oranlarını yüzde 70 düşürdüklerini belirterek, “Kurumsal vergi yüzde 10, KDV oranımız ise yüzde 12. Türk yatırımcılar bu fırsatı değerlendirmeli” dedi.

        Ülkedeki politik süreç nedeni ile zor günler geçirdiklerini söyleyen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, kalkınma hamlesi başlattıklarını, vergilerde radikal indirimlere gittiklerini açıkladı. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen Türkiye - Kırgızistan Ticaret ve Yatırım Forumu’na katılan Roza Otunbayeva, “Vergi oranlarını yüzde 70 düşürdük. Kurumsal vergi yüzde 10 çektik. KDV’yi ise yüzde 12 ile sınırlandırdık. 1 kilowatlık enerjiyi 7 cent’e satıyoruz. Bütün bu iyileştirmeleri başta Türk işadamları olmak üzere yabancı yatırımcıların ülkemize gelmeleri için yaptık” diye konuştu.

        10 Ekim’de Parlamento Yenileniyor

        Yatırımcıların Kırgızistan’da turizm, inşaat, restoran, bankacılık alanlarında yatırım yapabileceklerini fade eden Roza Otunbayeva, Kırgızistan’da 10 Ekim 2010 tarihinde parlamento seçimleri yapılacağını, bu vesile ile ülkede yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Roza Otunbayeva, “Parlementoya gelecek olan partiler koalisyon yönetimini seçecek. Biz inanıyoruz ki; ülkemizin yöneticileri yolsuzluğa savaş açacaktır. Geçmişte bu konuda yaşadığımız sıkıntıları tüm dünya büyük bir dikkatle izlemiştir. Rüşveti de engellemek için yeni kurallar getireceğiz. Ülkemizdeki bütün karanlık köşeleri aydınlattık. Ağalık sistemini yok ediyoruz. Babadan oğla geçen zenginlik süreci artık bitmiştir” şeklinde konuştu.

        "KIRGIZİSTAN ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

        TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise, üyelerinin her zaman Orta Asya’ya çok önem verdiğini belirterek, “Önümüzdeki dönemde Türk ve Kırgızlar arasındaki ilişkinin çok daha verimli olacağına inanıyoruz. Kırgızistan doğal kaynakları, tarıma elverişli toprakları, turizm ve sağlık potansiyeli açısından fırsatlar barındırıyor. Ayrıca inşaat ve tekstil sektörlerinde ciddi yatırım olanakları bulunuyor” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa