Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İthal et çare olmadı! - Makro Ekonomi Haberleri

        Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, canlı hayvan ithalatının et fiyatlarını düşürmediğini, aksine et fiyatlarında bugünlerde artış yaşandığını belirtti.

        Karkas et fiyatının 15 liradan 17 liraya çıktığını ifade eden Ünlü, şu bilgileri verdi:

        ''Canlı hayvan ithalatı et fiyatlarını düşüremedi. Çünkü Türkiye'ye çok az ithal canlı hayvan girdi. Kayseri'ye hiç girmedi. İthal et söylentileri et fiyatlarının daha da artmasına neden oldu. İthal et geleceği beklentisi nedeniyle malının para etmeyeceğini düşünen üretici en son Ramazan ayına kadar bekleyebildi. Ramazan ayında para edebileceği düşüncesiyle elindeki hayvanları kestirdi. Ancak, yine de üreticiler kar edemedi. Et ithalatı nedeniyle fiyatların düşmesinden korkan üretici hayvan almadı. Ramazan ayında yüklü miktarda hayvan kesilmesi nedeniyle şimdilerde hayvan sıkıntısı başladı. Bu nedenle, et fiyatları yükseldi.''

        Et fiyatlarındaki artışa paralel olarak pastırma ve sucuğun da her an zamlanabileceğini kaydeden Ünlü, tüketiciye söz verdikleri için Ramazan ayında zam yapmadıklarını, ancak bugünlerde pastırma ve sucuğa zammın kapıda olduğunu sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa