Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Uzan kardeşler bugün çarpraz sorguda - Makro Ekonomi Haberleri

        Libananco’nun, ÇEAŞ ve KEPEZ’in sözleşmesinin iptali sonrası açtığı 10.1 milyar dolarlık davanın kritik duruşması bugün Paris’te başlayacak. Duruşmada Hakan Uzan’ın Paris’te, temsilcisi Türkkan’ın ise Ürdün’de ifade vermesi bekleniyor.

        GAZETE HABERTÜRK / OLCAY AYDİLEK

        Türkiye, Fransa’ya sığınma talebinde bulunan Cem Uzan ile kardeşi Hakan Uzan’ın tanık olarak dinleneceği 10.1 milyar dolarlık (6 yıllık faiziyle 20 milyar dolara çıkabilir) Libananco davasının kritik duruşmasına kilitlendi. Duruşma için Paris’te bulunan kaynaklar, Interpol’ün aylardır kırmızı bültenle aradığı Hakan Uzan’ın, duruşma için Paris’e geldiği bilgisini aldıklarını söyledi. Libananco davasının en kritik duruşması, bugün saat 10.00’da yapılacak. OECD’nin Paris’teki binasında yapılacak duruşma, 3 gün sürecek. Oturumda, Fransa’ya sığınma talebinde bulunan Cem Uzan ve Hakan Uzan’ın, ‘tanık’ olarak dinlenmesi bekleniyor. Ancak Uzan Ailesi’ne yakın kaynaklar Hakan Uzan’ın duruşmaya gitmeyip telekonferansla katılacağını ileri sürdüler. Ayrıca Uzanlar’ın Ürdün’deki temsilcisi olarak bilinen Ali Cenk Türkkan’ın da Ürdün’de dinleneceği öğrenildi.

        BAKANLIK DA PARİS’TE

        Enerji Bakanlığı yetkilileri de Türkiye’yi bürokrat, hukukçu ve hukuk bürosundan kabalalık bir heyetin temsil edeceğini söyledi. Türkiye, Libananco’nun, ÇEAŞ ve KEPEZ’in imtiyaz sözleşmesinin feshedildiği 12 Haziran 2003 tarihinden sonra söz konusu şirketlere ortak edildiğini belirtecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa