Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Tüketim alışkanlıkları için ikinci gezegen - Makro Ekonomi Haberleri

        Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bir doğa derneği olan WWF- Türkiye'nin, tüketim alışkanlıklarında gerçekleştirilen küçük değişikliklerin dünya için büyük farklar yaratacağından hareketle, doğal kaynaklar üzerindeki tahribatı azaltmayı hedeflediği bildirildi.

        Bu amaçla, WWF-Türkiye ile Finansbank'ın iklim değişikliğinin etkilerine dikkati çekmek ve bireylere kendi sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla yeni bir proje başlattığı ve ''www.ekolojikayakizim.org'' sitesi kurduğu belirtildi.

        Proje kapsamında, site kullanıcılarının, ev, seyahat, gıda ve diğer alanlardaki tüketim alışkanlıklarına ilişkin soruları yanıtlayarak, doğal kaynaklara yönelik taleplerinin etkilerini gösteren ekolojik ayak izlerini öğrenebileceği ifade edildi.

        WWF-Türkiye'nin ''Yaşayan Gezegen Raporu''na göre, dünyanın ekolojik ayak izinin, gezegenin kendini yenileme kapasitesini yüzde 30 oranında aştığını gösterdiği kaydedildi.

        Rapora göre, dünya nüfusunun dörtte üçünün aşırı tüketim yapan ülkelerde yaşadığı ve zengin ülkelerin, yoksul ülkelerin doğal kaynaklarını hızla tükettiği savunularak, 2030 yılında talep edilen ürün ve hizmetlerin karşılanabilmesi için iki gezegene ihtiyaç duyulacağı açıklandı.

        Doğal habitat ve ekosistemlerdeki etkiyi izlemek için bir yol olduğu vurgulanan ''www.ekolojikayakizim.org''un, insanların yeryüzünün yaşam kaynaklarından nasıl faydalanacağı konusunda bilgiler sunduğu da bildirildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa