Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Halis Toprak'ın malikanesine de el konuldu - Makro Ekonomi Haberleri

        İşadamı Halis Toprak'ın(71) Kuşadası'ndaki malikanesine Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu(TMSF), borçlarından dolayı el koydu. Toprak, 18 Temmuz cumartesi günü saat 10.00'da kendisinden 54 yaş küçük 17 yaşındaki lise öğrencisi Nazlıcan Tağızade ile 3. evliliğini gerçekleştirmişti.

        TMSF tarafından Toprak İnşaat'a ait olduğu belirlenen Kuşadası Yavansu mevkiindeki 90 dönümlük arazi üzerine kurulu malikânesinde yeni eşi ile balayı yapan Halis Toprak, nikâhından tam bir hafta sonra nikâh saatinde gelen TMSF görevlilerinin gerçekleştirdiği haciz işlemi karşısında şaşkınlık yaşadı. İstanbul'dan gelen TMSF müdürü ve Milas ve Kuşadası'ndan yedi kişilik TMSF ekibi, malikanenin kapısında Toprak'ın nikah şahidi ve malikanenin müdürü Necdet Artan tarafından karşılandı. Halis Toprak'ın, TMSF yetkililerine işlemleri yapabilmeleri için gerekli yardımı yapması için Necdet Altar'a talimat verdiği öğrenildi.

        6183 sayılı kanun ile Bankalar Kanunu gereği Toprak İnşaat'a ait olan malikânede mal tespiti ve haciz işlemi gerçekleştiren TMSF yetkilileri, yaklaşık 4 saat süren mal tespiti ve haciz işleminde herhangi bir zorlukla karşılaşmadı. Ayrıca TMSF yetkilileri, Yeddi Emin olarak Halis Toprak'ın

        Necdet Artan'ı görevlendirdiği ve malikanenin tek sorumlusu olduğu öğrenildi.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa