Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Rusya ekonomisinin 3'te 1'i açık - Makro Ekonomi Haberleri

        Rus Ria Novosti haber ajansı, Rusya'nın 2010 yılı bütçesi ile ilgili Maliye Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiyi açıkladı. Buna göre 2010 bütçesinde açık 3 trilyon ruble (96,7 milyar dolar). Açığın 1 trilyon rublesinin (32,2 milyar dolar) farklı kaynaklardan borç alınarak kapatılması planlanıyor. Dışardan borç alma da seçenekler arasında.

        Bütçe ile ilgili komisyonun, 27 Temmuz'da toplanacağını kaydeden kaynak, son hesaplamaların Eylül başına kadar tamamlanacağını belirtti. Kaynak, bütçe yapısında genel olarak önemli bir değişikliğin de olmayacağını kaydetti. Kaynağa göre, 2010 yılı öngörülen bütçe rakamı 9,5 trilyon ruble (306,4 milyar dolar). Gelirler ise 6,5 trilyon rublede (209,7 milyar dolar) kalıyor.

        3 trilyon rublelik açığın 1,6 trilyonu güven fonundan, 0,4 trilyonu refah fonundan ve 1 trilyon rublelik kısmı da içerden ve dışardan alınacak borçlarla kapatılacak. Rusya Maliye Bakanı, 2010 yılında dışardan 10 milyar dolarlık bir kredi kullanılabileceği yönünde açıklamada bulunmuştu.

        Diğer taraftan, maliye bakanlığının alkol, tütün ve petrolde vergiyi artırma yönünde bir çalışma yaptığı, ekonomik kriz nedeni ile düşen vergi gelirlerinin bir miktar dengelemesine yöneleceği kaydediliyor.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa